Dramat kring Mette-Marits son – Säpo fick rycka in

Marius Borg Höiby Norska kungafamiljen Kronprins Haakon Kronprinsessan Mette-Marit Drottning Sonja prins Sverre Magnus prinsessan Ingrid Alexandra kung Harald

Kronprinsessan Mette-Marits son – som en säkerhetsrisk. En av de skandaler som norska kungafamiljen har tvingats hantera.
Kung Haralds sjukdom ökar pressen – kris i norska kungahuset!
Slå på ljud

Det kan inte ha varit lätt att växa upp i en kunglig familj – och vara den enda som är ”vanlig”. Men detta var vardagen för kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby.

Han var bara en liten norsk gutt när Mette-Marit träffade kronprins Haakon på musikfestivalen i Kristiansand, och att hans mamma tog klivet in i den norska kungafamiljen har påverkat hela hans liv.

Marius avslöjade privat information om kungafamiljen

Marius Borg Höiby

Marius är son till Mette-Marit och Morten Borg.

För åtta år sedan ställdes allt dessutom på sin spets. Marius hade skaffat konton på sociala medier, precis som sina kompisar, och norska säkerhetspolisen fick en chock när tidningen VG avslöjade att privat information om kungafamiljen flöt omkring ute på Instagram. Där hade den legat i 42 veckor, fri för alla att ta del av.

Han hade dessutom geotaggat alla inlägg, så vem som helst kunde följa var kronprinsfamiljen just då befann sig.

Kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Höiby Ingrid Alexandra konfirmation kronprinsessan Victoria

Marius på Ingrid Alexandras konfirmation, i bakgrunden kronprinsessan Victoria.

Stor skandal och stackars Marius fick radera allt. Även om mamma Mette-Marit mest var arg på media och valde att gå ut i ett öppet brev där hon försvarade Marius agerande och röt att han minsann inte är någon offentlig person.

Men Marius lärde sig läxan. Nu har han fyllt 23 och är sambo sedan ett par år med den norska Playboy-modellen Juliane Snekkestad, 24, som han träffade genom en gemensam vän när han bodde i Los Angeles. Och norska säkerhetspolisen kan känna sig lugn, inga fler hemligstämplade uppgifter på Marius sociala medier.

Juliane Snekkestad sambo kronprinsessan Mette-Marit son Marius Borg Höiby

Julianne Snekkestad.

LÄS MER: Mette-Marits privata bilder – kärleksbombar Haakon!

LÄS MER: Ingrid Alexandra – från kickboxningen till sko-skrällen

Foto: TT.