Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dramat mellan Madeleine, Sofia och exet – träffades på middag

30 dec, 2022, 17:00 
Spekulationer och rykten om en frostig relation jagade prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia i flera år.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Strax efter att prins Carl Philip offentliggjort sin relation med prinsessan Sofia 2010, uppstod otaliga rykten om att hon inte var speciellt populär hos prinsessan Madeleine.

Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Madeleine var, och är, god vän med Carl Philips förra flickvän Emma Pernald. Så när han träffade Sofia hamnade Madeleine i mitten och hon hade svårt att acceptera sin broders nya kärlek.

”Madeleine som numera var bästa väninna med Emma Pernald tyckte gott att de kunde återförenas, men det var inget som vare sig Carl Philip eller Emma hade en tanke på, båda hade gått vidare med sina liv”, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i boken ”Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Sofias och Madeleines vändning i relationen

Spekulationer och rykten om en frostig relation pågick i flera år. Men en lunch på innekrogen Riche 2012 skulle förändra allt. Ett bord för tre hade bokats och in klev Carl Philip, Madeleine och Sofia.

De två prinsessorna njöt av köttbullarna med potatis och lingonsylt, samtidigt som gästerna bredvid stirrade på dem. Det var tydligt att de fått nog av alla spekulationer och var redo att tysta alla rykten.

Annons

När sällskapet lämnade restaurangen väntade media utanför. Mätta och glada berättade de att lunchen varit helt fantastisk. Det blev en slags metafor för den vänskap som trion ville förmedla.

Restaurang Riche i Stockholm
Madeleines, Carl Philips och Sofias lunch på innekrogen Riche 2012 tog död på ryktena.

Bodde tillsammans under Victoriadagarna

Om Sofia och Madeleine en gång i tiden varit bittra fiender, är de nära vänner i dag. Under Victoriadagen tidigare i år sågs de sida vid sida, skrattandes och pratglada. Det var tydligt att de verkligen njöt av varandras sällskap.

Annons

I samband med Ölandsvistelsen i somras bodde Madeleine och Chris i Kavaljershuset, tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Det blev ett kärt återseende och även en möjlighet för kusinerna att återigen få leka med varandra.

Madeleine hemma i Sverige

Under jul och nyår är Florida-familjen på plats i Sverige igen. De försöker som komma minst två gånger per år. Då passar de garanterat på att träffa Carl Philip, Sofia och barnen.

För Sofia och Madeleine blir det också ett utmärkt tillfälle att diskutera sina stora hjärtefrågor. De brinner ju som bekant för liknande saker, Sofia genom arbetet med Project Playground och Madeleine genom arbetet i World Childhood Foundation.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland
Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland.

Foto: TT

Annons