Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dramat under Victorias firande som tittarna missade – tvingades lämna

15 jul, 2023, 20:00 

Nu uppdagas sanningen och dramat bakom det tv-sända firandet.

Annons

Satt du bänkad framför Victoriakonserten under fredagskvällen? Då var du inte ensam! Borgholms slottsruin var fullsmockad för att fira kronprinsessan, och så även tittarna hemma i tv-sofforna när den ett par timmar efter sändes på SVT1.

Men det pågick också en kamp mot klockan, som tittarna var helt ovetandes om. Nu avslöjas allt.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Det hände när Victoriakonserten var slut

Visst var det lätt att tro att det var en direktsändning av konserten vi kikade på klockan 21.00, men faktum är att den spelades in betydligt tidigare på kvällen.

Det var runt 17.30 som konserten drog igång för alla som var på plats, och medan den sändes på TV hade kronprinsessfamiljen helt andra planer.

Ja, faktum är att firandet fortsatte i all hemlighet, när kamerorna slocknat och konserten var klar vid 19.00.

Annons

Svensk Damtidnings mångåriga hovreporter Helena Wiklund bevakade kronprinsessans stora dag på Öland, och berättar om kungafamiljens hemliga party:

– Fast då är det ju inte frågan om någon storstilad middag, utan på kvällen är det mycket mer avspänt, Oftast ett skönt grillparty på terrassen till badhuset vid Kalmarsund.

Dramat bakom kulisserna under kronprinsessans födelsedag

Men någon som inte hade tid att festa vidare, och som istället genomförde konserten med en underliggande stress var Simon Ljungman. Han spelar i Augustifamiljen, det band som stod för musiken hela kvällen.

Kvällen till ära var han fullbokad, då han också spelar i Håkan Hellströms band som uppträde på Fredriksskans i Kalmar samma kväll.

Annons

Tidningen Barometern avslöjar dramat bakom kulisserna, som tittarna helt missade:

"Konserten var slut 19.00. En timme senare skulle han stå på scen i Kalmar. Vad göra? Jo, hyra ett flygplan. 19.10 lyfte planet från Borglanda. Tio minuter senare landade det på Kalmar Airport och vid 19.45 checkade Ljungman in på Fredriksskans" Skriver de.

Ja, snacka om att känna puls – och hoppas att allt rullar på utan omtagningar! Vi snackar ju inte stora marginaler för Simon Ljungman, som lyckades pricka in två stycken gigantiska gigg samma kväll.

Simon Ljungman på scen under Victoriakonserten 2023.
Simon Ljungman på scen under Victoriakonserten 2023.

Foto: TT/SVT

Annons