Dramatiska beskedet i natt - spelet bakom Madeleines återbud i sista sekunden: "Givetvis tråkigt"

09 maj, 2023, 22:00 
AvFelicia Plåt
Madeleine och Leonore
Madeleine kommer inte att närvara på Childhood-festen Foto: TT

Childhood fick Madeleines besked i sista sekund.

Annons

Under dagen är det dags för den stora Childhood-festen på Gröna Lund. Det är i förmån för deras arbete att förebygga sexuella övergrepp mot barn. Drottning Silvia och prinsessan Madeleine är aktiva i organisationen och det var Madeleine tillsammans med hennes vänner som hade bjudit in till festen. Som startskottet i Silvias 80-årsfirande.

Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”

Dramatiska vändningen

Men nu har det tagit en dramatisk vändning, och allt har förändrats i sista stund. Hovet meddelade att Madeleine inte kommer att delta på festen, då hon valt att ställa in. Anledningen är att hennes dotter Leonore har brutit armen och måste opereras.

– Det är ju givetvis tråkigt men vi förstår att hon vill vara nära sin dotter, säger Charles Mingo Bennström, kommunikationsansvarig på World Childhood Foundation.

Leonore
Leonore har brutit armen och Madeleine kommer vara vid hennes sida.

Madeleine som bor i USA skulle flyga över Atlanten för att närvara på festen. Men i sista sekund ställde hon in och är nu kvar i Florida. Och för organisationen Childhood kom det som en lika stor chock som för alla andra. Beskedet kom nämligen samma dag.

Annons

– Jag fick informationen från hovet idag att prinsessan inte kommer att närvara. Tråkigt nog men vi förstår varför, säger Charles.

Påverkar planeringen

Han berättar även att det kommer påverka planerna för kvällen, men eftersom programmet inte är officiellt så ser de inte Madeleines frånvaro som ett problem.

– Det är prinsessan och hennes vänner som har bjudit in till evenemanget så självklart påverkas kvällen men det är inga konstigheter det blir fortfarande en bra kväll som vi ser fram emot, säger han.

Kungafamiljen
Madeleine fick sällskap under Childhoods 20 årsjubileum 2019

Storasyster får rycka in

Charles säger att de såg fram emot att se Madeleine på plats men uttrycker också glädjen över att andra kungligheter kommer att delta. Istället kommer storasyster att hoppa in för Madeleine. Hovet bekräftade nämligen att drottningen och kungen får sällskap av kronprinsessan Victoria under dagen.

Annons

– Vi jätteglada för att Victoria, drottningen och kungen kommer. Och såklart alla andra gäster, de är otroligt viktiga för oss också, säger Charles och tilläger:

– Vi är glada och tacksamma över att det sker en fest till förmån för vårt arbete. Det är jätteviktigt för Childhood för att vi ska kunna utföra det jobb vi gör.

Annons