Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Panikbeslutet: Victoria tvingas täcka upp för Madeleine – och stötta Silvia

10 maj, 2023, 08:30 

Nu tvingas kronprinsessan täcka upp för systern.

Annons

Det skulle bli årets stora fest, med Florida-prinsessan Madeleine tillbaka i Stockholmssolen. Ikväll äger ju Madeleines Childhoodfest rum på Gröna Lund, men plötsligt kom beskedet att hon stannar hemma.

Nu tvingas kronprinsessan Victoria rycka in.

Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”

Prinsessan Madeleine stannar kvar i USA

Ja, en inbjudan signerad prinsessan själv och väninnorna Louise ”Lussan” Gottlieb, Katarina ”Katti” von Horn och Lovisa ”Lovis” de Geer skickades ut tidigare i vår. Det var dags för vårfest i Stockholm i Childhoods ära, kunde Svensk Damtidning avslöja.

Dessutom finns det en annan huvudperson för kvällens bravader: drottning Silvia.

– Denna kväll firar vi startskottet för H.M. Drottningens 80-årsfirande. Det blir en kväll full av uppträdanden och överraskningar, skriver festkommitén i inbjudan.

Annons

Men Madeleine hoppade aldrig på något plan hem till Stockholm. Under förmiddagen kom beskedet från Childhood att hon ställt in sina planer att resa hem, eftersom dottern Leonore opereras.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore på Gröna Lund
Madeleine och Leonore på Childhood-dagen 2018, en annan viktig dag.

Kronprinsessan Victoria tvingas rycka in – ersätter Madeleine

Prinsessan Leonore har brutit armen, och väntar på en operationstid, framgår från Childhoods pressmeddelande. Madeleine måste helt enkelt stanna hemma och stötta sin dotter.

Det är givetvis en enorm sorg för alla. Madeleine som hade sett framemot att möta våren i sin hemstad, och drottning Silvia som äntligen skulle få återförenas med sin dotter och fira sin födelsedag.

Nu står det klart att kronprinsessan Victoria och kungen rycker in för att finnas där vid Silvias sida. Den kungliga kalendern har ändrats från hovets sida, istället står de inskrivna, och Madeleine är borttagen. Samma sak framgår från Childhoods meddelande.

"Vi ser fram emot att välkomna inbjudna gäster, däribland Kungaparet och Kronprinsessan, till Childhoods mångåriga partner Gröna Lund."

Prinsessan Madeleine är ju sedan 2021 vice hedersordförande för organisationen, den organisation som drottning Silvia grundade 1999. Det är ett sammanhang som kronprinsessan givetvis stöttar, och nu får hon chansen att kliva fram för att täcka upp för sin syster.

Foto: TT

Annons