Drottning Elizabeth grundlurad av Meghan Markle och prins Harry – nu rasar hon

Drottning Elizabeth och Meghan Markle och prins Harry

Drottning Elizabeth har blivit lurad av prins Harry – och hon är inte nöjd.

Meghan Markle och prins Harry befinner sig i en pågående konflikt med den brittiska kungafamiljen. Läget nådde något slags kokpunkt när prinsparet ställde upp i en intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey och berättade öppenhjärtigt om att de kände sig svikna.

Drottning Elizabeth grundlurad av prins Harry

Drottning Elizabeth och Meghan Markle och prins Harry

Drottning Elizabeth har blivit sviken för sista gången.

Men Harry var inte klar där. Han parade ihop sig med Oprah ännu en gång, för en tv-serie om mental hälsa. Där kom nya angrepp på kungafamiljen.

– Min pappa brukade säga så här till mig och William när vi var yngre: "Tja, så här var det för mig, och det kommer att vara likadant för er". Så kan man inte säga. Bara för du led, så behöver inte dina barn lida. Tvärtom faktiskt, säger William i programmet.

Enligt Daily Mail känner sig drottning Elizabeth lurad efter Harrys senaste publika avbön. Hon gav sitt godkännande till Harry att ställa upp på intervjun redan 2018 – men under en annan premiss. Enligt Daily Mail förde Harry sin farmor bakom ljuset och hävdade att programmet skulle handla om soldaters mentala hälsa.

– Hon skulle inte gått med på det om hon visste att det skulle innehålla personangrepp på hans pappa och monarkin, säger en källa med insyn till Daily Mail.

"Är helt chockade"

Nu har de nya klippen rivit upp såret som man trodde att börjat läka efter att Harry dök upp på prins Philips begravning tidigare i vår.

– Människorna omkring drottningen och prins Charles är helt chockade över det som har hänt. Det handlar om tillit och den hänger på en skör tråd för tillfället, om man ska vara ärlig. Ingen i kretsen kring kronan hyser något annat än respekt för Harrys trauma och svåra perioder, men man är upprörda och obekväma med att han delar med sig av detta i ett tv-program med global spridning, säger källan.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket