Drottning Elizabeth i djup sorg – hårt drabbad av nya dödsfallet

Drottning Elizabeth Brittiska kungafamiljen

Dödsfallen verkar aldrig ta slut för drottning Elizabeth – men den här gången slår förlusten extra hårt.

Sorgen när man mister sin hund är stor och djup och svår att beskriva. Men alla som har varit med om det vet hur tufft det är.

Och nu är det drottning Elizabeth, 94, som har drabbats.

Hennes älskade dorgie Vulcan, en blandning mellan corgie och tax, är död, uppger brittiska medier. Hovet har dock inte officiellt kommenterat saken, men Vulcan ska ha somnat in på slottet Windsor.

Drottning Elizabeth Hennes hund Candy Vulcan

En stor personlig sorg för drottning Elizabeth.

Helt oförberedd var hon nog ändå inte. Vulcan blev 13 år gammal, och det är hög ålder för en dorgie. Men sorgen är likafullt stor, detta handlar ju om en av hennes allra mest trogna följeslagare, som alltid låg vid hennes fötter när hon tittade på tv.

Att förlora en hund just nu är nog också extra tungt för drottning Elizabeth, eftersom hon står inför sin första jul utan barnen och barnbarnen. Men familjen finns där som stöd på distans, och Kate och William vet hur det är – för bara några veckor sedan förlorade de sin engelska cockerspaniel Lupo, som blev nio år gammal.

Drottning Elizabeth och hennes corgies

Drottning Elizabeth 2016 Corgies Corgiehundar Hundar

Stjärnfotografen Annie Leibowitz berömda bild från 2016 på drottningen med sina hundar. Men nu har hon bara en av dem kvar.

Få kungligheter har varit så förknippade med sina hundar som drottning Elizabeth. Hon har ju haft dem i hälarna i alla år, och några har varit renrasiga corgies och några har alltså varit dorgies. Ett gäng ganska envisa och i vissa fall bitska hundar, som suttit på hedersplats i den kungliga privatjeten och alltid haft egen lunchmeny i slottsköket. Hundmatskålen har burits in på bricka av den hovlakej som är i tjänst.

Allt som allt ska drottning Elizabeth ha haft mer än 30 hundar under sina 94 år, och sin första corgi Susan fick hon som 18-åring 1944.

Men sedan hennes sista corgie Willow dog i en tumörsjukdom för två år sedan har hon bara haft dorgies kvar, och nu återstår alltså bara en, som heter Candy.

Drottningen har själv sagt att hon inte kommer att skaffa några nya hundar för att ersätta de som går bort, både för att hon är rädd för att snubbla över en vild valp och för att hon inte vill lämna någon hund efter sig när den dagen kommer.

Drottning Elizabeth Prins Philip Windsor Castle Slottet Windsor

Det blir allt glesare vid drottningens fötter i tv-soffan. Men hon har i alla fall dorgien Vulcan kvar.

Å andra sidan: Det är hundarna, och de långa hundpromenaderna, som har hållit henne i form i alla år – så sista ordet är nog inte sagt om drottning Elizabeth som matte.

LÄS OCKSÅ: Stalkern tog sig in i Elizabeths sovrum – sanningen om otäcka händelsen

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Margaretha – därför blir hon inte bjuden till drottning Elizabeth

Foto: TT.