Drottning Elizabeth i sorg – vägrar dyka upp på födelsedagsfirandet

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har fått ett hemskt besked. Efter skandalen är hennes födelsedagsfirande föremål för en bojkott.
Här lämnar Piers Morgan morgonsoffan i direktsändning - efter kritiken mot Meghan
Slå på ljud

Drottning Elizabeth har mycket att hantera för tillfället. Ingen ro, ens för en 94-åring.

Hennes make prins Philip, 99, har precis skrivits ut efter sitt livs längsta sjukhusvistelse och verkar vara mer skör än någonsin tidigare. Samtidigt har barnbarnet prins Harry gjort upp med den brittiska kungafamiljen inför miljardpublik, i och med sin och hustrun Meghan Markles intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey.

Drottning Elizabeths smäll – han vägrar dyka upp på födelsedagsfirandet

I och med detta har den största familjeskandalen av dem alla hamnat i skymundan. Men nu blir den aktuell igen.

Elizabeths son prins Andrew har nämligen meddelat att han inte kommer att dyka upp på sin mammas födelsedagsparad 12 juni. Det rapporterar brittiska Sunday Times, som också meddelar att krigsveteranen Roland Walker kommer att ta Andrews plats i ledet.

Det är inte svårt att lista ut varför Andrew uteblir. Han har tvingats hålla en väldigt låg profil i det offentliga livet det senaste året.

Prins Andrew – detta har hänt

I november 2019 fick Elizabeth till slut sparka ut honom ur kungahuset. Andrew hade då figurerat flitigt i de brittiska tabloiderna på grund av sin vänskap med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein.

En kvinna vid namn Virginia Giuffre trädde fram och berättade att Jeffrey Epstein använt henne som minderårig sexslav och fört henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just prins Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

I samma veva avslöjades det att Andrew använt sin ställning som prins för arbeta som affärsrådgivare åt en rad korruptionsanklagade miljardärer – och till slut fick Elizabeth nog.

FBI har efterfrågat en chans att förhöra Andrew, som fortfarande inte ställt sig till förfogande. Och nu hålls han dold, som en levande skamfläck för hela den brittiska kronan.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen