Drottning Elizabeth raderade Meghan från dokumentet: ”Kränkande”

meghan markle drottning elizabeth

TT
Meghans namn stod först i dokumentet, sedan var det plötsligt borta.

Att Meghan haft svårt att känna sig hemma i det kungliga livet sedan hennes bröllop med prins Harry är ingen hemlighet. Utöver den enorma uppmärksamheten i pressen har hon även uttryckt obehag över hur det brittiska kungahuset vid vissa tillfällen har gått in och velat detaljstyra hennes liv.

Det var något Meghan fick erfara tidigt i hennes förhållande med prins Harry, då hon fick ett samtal från hovet efter att ha burit ett specialdesignat guldhalsband, med hänge där bokstäverna M och H var ingraverade. Fansen var förtjusta, men det var inte det kungliga slottets rådgivare, som istället reagerade med oro.

”Hon fick veta att om hon bar ett sånt halsband skulle det bara uppmuntra närgångna fotografer att fortsätta försöka fånga den typen av bilder, och med det nya rubriker i pressen” skriver författarna i boken.

Meghans namn raderades – i sonens dokument

Nu kommer nya uppgifter om ett annat tillfälle då Meghan kände sig överkörd av hovet i sitt nya hemland Storbritannien, och det handlar om hennes sons födelseattest.

I fältet över lille Archies föräldrar står nämligen inte Meghans namn, utan bara hennes titel, Hennes kungliga höghet hertiginnan av Sussex, något som ändrades inom en månad efter att dokumentet först utfärdats. Till en början hade hennes förnamn Rachel Meghan stått med, men togs senare bort. En källa berättar för The Telegraph att valet att inte ta med hennes namn i sonens födelseattest dikterades av hovet, och Meghans ståndpunkt fick ge vika för drottningens önskan.

meghan markle archie prins harry

Meghans namn raderades – mot hennes vilja.

Shutterstock

Källan menar även att Meghan har uttryckt att det var ”kränkande” att hon skulle stå ”namnlös” i dokumentet över sin sons födelse.

”Namnändringen på dessa offentliga handlingar 2019 dikterades av hovet, vilket bekräftas av dokument från seniora medarbetare. Det var inte efterfrågat av Meghan, hertiginnan av Sussex, eller hertigen av Sussex.”

Att se brittiska tabloider och deras så kallade 'experter' välja att vinkla det till en överlagd miss och föreslå att hon av någon märklig anledning vill vara namnlös på sitt barns födelseattest, eller något annat juridiskt dokument, hade varit skrattretande om det inte först var kränkande.” säger källan till The Telegraph.

LÄS MER: Avslöjar: Bråken och hemliga festerna i Antikrundan

LÄS MER: Coronakändisarna – skandalerna, attackerna och de som försvann

LÄS MER: Melania Trumps skilsmässoplan: Så mycket får hon