Melania Trumps liv efter bråken – skilsmässoplanen: Så mycket får hon

07 jan, 2021, 17:00 
https://image.svenskdam.se/B4539715-698E-41DE-B038-6214C56616FB.JPG.jpg?imageId=7079571&x=0&y=0&cropw=99.290780141844&croph=100&width=1318&height=1318
Josefin Grunér
Trumpanhängare stormade amerikanska kongressen och spred kaos i sin väg.
Samtidigt väcks frågor om hur Donald och Melania Trumps framtid egentligen ser ut.
– Melania räknar varje minut tills hon kan skilja sig, säger tidigare medarbetaren Omarosa Manigault Newman.
Så här blir Melanias liv – efter vita huset.
Annons
Kungens hån mot Donald Trump!
Kungens hån mot Donald Trump!

Det står nu klart att Joe Biden är USA:s nästa president. Men Donald Trumps sorti blev allt annat än stillsam.

Trumpanhängare stormade på onsdagen den 6 januari den amerikanska kongressen i ett försök att stoppa överförandet av makten till Joe Biden. På bilder från platsen syns bråk, slagsmål och kaos. I samband med stormningen dog fyra personer – däribland en 35-årig kvinnlig Trumpanhängare, som sköts under attacken, skriver Expressen.

Trumpanhängare stormade amerikanska kongressen under onsdagen. Foto: TT

Men till slut kunde kongressen under torsdagsmorgonen samlas och godkänna Joe Biden som landets 46:e president. Donald Trump lovar i ett uttalande en "ordnad" övergång till nästa president, men ifrågasätter fortfarande valresultatet och säger att det "bara är början på vår fajt att göra USA fantastiskt igen".

Annons

Melania Trump vill skilja sig från Donald Trump

Men var är första damen Melania Trump i allt detta? Ja, enligt uppgifter från en tidigare medarbetare till Trump väntar hon på rätt ögonblick att lämna sin make.

– Melania räknar varje minut tills han lämnar Vita huset och hon kan skilja sig, har Omarosa Manigault Newman tidigare sagt till Daily Mail.

Omarosa Manigault-Newman
Omarosa Manigault-Newman säger att Melania trump räknar minuterna för att få skilja sig från Donald Trump. Foto: TT

Enligt henne är det inte aktuellt för Melania att skilja sig från Donald innan han lämnar presidentposten.

– Om Melania skulle försöka sig på den ultimata förödmjukelsen och skilja sig medan han fortfarande är president skulle han hitta ett sätt att straffa henne.

Ett sätt för Donald Trump att straffa henne, tror Omarosa Manigault-Newman, skulle till exempel kunna vara att försöka få hustruns medborgarskap indraget.

Annons

– Vad jag har sett de senaste 17 åren skulle få din skalle att snurra. Ibland tycker de om varandra, men ibland finner hon honom frånstötande, säger hon.

Melania Trumps talesperson Stephanie Grisham har tillbakavisat Manigault-Newmans uppgifter, och sagt att hon sällan pratade med Melania Trump.

– Det är en besvikelse att hon slår så vilt omkring sig och hämnas på ett så egennyttigt sätt, särskilt efter alla möjligheter presidenten har gett henne, säger Stephanie Grisham.

Presidentparets relation har uppgetts vara främst affärsmässig.

Presidentparet har skilda sovrum

Ryktena om att allting inte står helt rätt till i presidentparets äktenskap har dock varit många genom åren.

Stephanie Winston Wolkoff, en före detta nära vän till Melania, har i sin bok ”Melania and Me” hävdat att paret Trump har skilda sovrum och ”ett transaktionellt äktenskap”.

– Donald fick ett kuttersmycke. Melania fick två dynamiska årtionden, har Wolkoff sagt till BBC.

Enligt skilsmässoadvokaten skulle Melania Trump få 433 miljoner kronor vid en skilsmässa.

Melania skulle få 433 miljoner i en skilsmässa

Jacqueline Newman, skilsmässoadvokat och delägare i byrån Berkman Bottger Newman & Rodd, menar att Melania knappast skulle behöva vända på slantarna – även efter en skilsmässa. Melania kan vänta sig 50 miljoner dollar – runt 433 miljoner svenska kronor – enligt skilsmässoadvokaten.

Annons

Enligt henne innebär äktenskapsförord för rika par typiskt sett att den part som har pengarna köper en ny bostad åt den före detta partnern och barnen. Även om fru Trump kanske skulle tvingas skruva ner en aning på levnadsstandarden.

– I den här situationen, om hon har 50 miljoner dollar, har hon råd att köpa något nytt. Men 50 miljoner, även om det är mycket pengar, så i New York och med tanke på vad hon är van vid, skulle hon inte kunna återskapa det hon har nu, sa Jacqueline Newman till tidningen Town & Country 2018.

– Jag föreställer mig att utbetalningen skulle bli tämligen generös.

Den uppskattade siffran på 50 miljoner dollar beror dock på huruvida Melania får ensam vårdnad om sonen Barron, 14, – vilket Jacqueline Newman tror att hon får.

– Det ser inte ut som att det kommer att behöva diskuteras vem som är den primära vårdnadshavaren, säger hon till Town & Country.

– Min gissning är att hon skulle få ensam vårdnad, men att han skulle få rätt till umgänge närhelst han råkar befinna sig i samma stad.

Donald Trump och Marla Maples. Foto: Bestimage
Donald Trump och Ivana Trump. Foto: Stella pictures

Donald Trump har skilt sig flera gånger

Donald Trump har skilt sig två gånger tidigare.

Aftonbladet uppger att Ivana Trump, hans första hustru, enligt uppgifter fick 14 miljoner dollar, en lägenhet i New York, ett gods i Connecticut, rätt att vistas sommarresidenset Mar-A-Lago en gång om året, och 650 000 dollar om året i underhåll för barnen.

Den andra hustrun, Marla Maples, sägs ha fått 2 miljoner dollar, enligt Aftonbladet.

Mar-a-Lago i Florida. Foto: TT

Melania Trumps planer för framtiden

Om det blir någon skilsmässa eller inte mellan Donald och Melania återstår att se. Men ensam eller inte riktar hon nu sitt fokus mot Mar-a-Lago i Florida, uppger Expressen. Enligt uppgifter till CNN kommer sonen Barron Trump också att flytta till Florida för att gå klart skolan där, i stället för på privatskolan i Washington

Annons

Melania Trump ska även ha börjat se till att saker från bostaden i New York flyttas till Mar-a-Lago.

Karriärmässigt har hon planer på att producera en så kallad "coffee table-book". En bok med fotografier, ofta använda i inredning, skriver Expressen.

Och hon blir i så fall inte den första bland de amerikanska första damerna att komma ut med en bok. Michelle Obama gav ut boken ”Becoming” och Laura Bush ”Spoken from the Heart”.

Donald Trump däremot har redan sagt att han kommer att ”ta det lugnt” i Florida om han skulle misslyckas med att bli president. Vilket han ju nu har gjort.

Hans hustru är däremot långt i från säker på att maken kommer att kunna släppa allt och leva ett pensionärsliv.

– Hon är medveten om att han inte är den typen av ex-president som kommer dra sig tillbaka till ett stillsamt liv och skriva sina memoarer eller börja måla med olja, säger en person nära Melania Trump, enligt Expressen.

Annons
Annons