Drottning Elizabeth – så har hon reagerat på Meghans missfall

Meghan Markle gick ut med att hon har drabbats av missfall. Hon antyder också hur drottning Elizabeth reagerade.
Slå på ljud

Meghan Markle har ännu en gång visat att hon inte är en traditionell brittisk kunglighet. I vad som lär bli en av årets mest omdiskuterade texter berättade Meghan om hur hon och prins Harry i somras var med om en tragedi. I texten, som publicerades i New York Times, får man veta att Meghan var gravid så sent som i somras – men då drabbades av missfall.

"Det var som en skarp kramp i magen och jag föll ihop på golvet med min son i famnen", skriver Meghan om tragedin i New York Times.

– Och i samma ögonblick som jag höll om mitt första barn, så visste jag att nu hade jag förlorat mitt andra.

Meghan Markle fick missfall – så reagerade drottning Elizabeth

Meghan Markle och drottning Elizabeth.

Meghan Markle och drottning Elizabeth har haft en omväxlande relation.

En obeskrivlig sorg, självfallet. Och extra svårt om man ingår i en familj som inte är känd för sina stora känsloyttringar. Drottning Elizabeth är en ökänt privat person som inte uppskattar när det personliga blir offentligt.

Och i Meghans text kan man läsa sig till att hon kände sig väldigt ensam i sin sorg.

"Det här är faran med att leva isolerat, där sorgliga, skrämmande och viktiga ögonblick upplevs på egen hand. Det finns ingen som frågar: "Mår du bra?". Att förlora ett barn innebär att man bär på en nästan ohanterlig sorg, som många upplever men få pratar om", skriver Meghan.

LÄS OCKSÅ: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Drottning Elizabeth och det brittiska hovet har heller inte delat med sig av några kondoleanser på de sociala medierna.

I stället har Meghan och Harry vänt sig till andra som delat deras erfarenheter.

"När vi gått igenom vår smärta har jag och min make märkt att i ett rum på hundra kvinnor, så har mellan tio och tjugo drabbats av missfall. Även om det är otroligt vanligt, så är det fortfarande tabubelagt, på grund av en (oförtjänt) skam och det här bidrar till att alla sörjer på egen hand", skriver Meghan.

"Bördan blir lättare att bära"

Och att tvingas bära sin sorg på egen hand är tungt, har Meghan fått veta.

"Men – och det har vi själva fått erfara – när någon frågar hur vi har det, och när någon verkligen lyssnar till svaret, med varmt hjärta och öppet sinne, så blir bördan lättare att bära, för oss alla", skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Meghan Markles egna ord om missfallet