Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth skakas av plötslig dödsfall - ofattbara tragedin

06 aug, 2022, 11:00 
AvIbraheem Alsalman

Drottningen har sorg.

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Drottning Elizabeth, 96, har haft en hektisk vecka bakom sig. Först åkte man på ett bakslag när det kom fram uppgifter som gör gällande att Prins Charles hade tagit emot en miljon pund från Usama bin Ladins halvbröder, vilket motsvarar drygt tolv miljoner svenska kronor.

Samtidigt pågår en rättslig process gällande den man som var beväpnad och som tog sig in hos drottning Elizabeth på juldagen förra året.

Det var tidigt på morgonen som en 19-årig man från Southampton greps av polis misstänkt för intrång på skyddat område. Han misstänktes också för vapeninnehav. Enligt polisen utlöstes säkerhetsprocesser inom några få sekunder efter det att mannen hade tagit sig in på tomten. Han hann, enligt uppgift, inte gå in i några byggnader.

Annons

Polisen genomförde en husrannsakan och då hittades en armborst. Mannen har i veckan åtalats för bland annat grovt vapenbrott och mordhot.

Nu har drottningen drabbats av en tragedi.

Tragedin: Drottningens barndomsvän har gått bort

Hennes barndomsvän, Lady Myra Butter, har gått bort 97 år gammal, rapporterar People med hänvisning till The Telegraph.

"Hon somnade in fridfullt hemma", skriver familjen enligt engelska medier.

Lady Myra Butter var en väldigt nära vän till drottningen sedan de var barn. De hade kontakt livet igenom och drottningens syster, prinsessan Margaret, närvarade när Lady Myra skulle gifta sig 1946. Så de var inte bara vänner, de var en familj också.

Förra året gav Lady Myra en kort kommentar om relationen med drottningen Elizabeth. Hon skämtade om att de brukade ta simlektioner tillsammans.

"Drottningen har sagt detta länge. Vi har goda minnen tillsammans eftersom vi har känt varandra sedan vi var tolv år gamla", har Lady Myra Butter tidigare sagt.

Annons