Drottning Elizabeth slår tillbaka efter Meghans och Harrys kritik

Drottning Elizabeth slår tillbaka efter Meghans och Harrys kritik

Drottning Elizabeth har fått nog av den upprepande kritiken från Meghan och Harry. Nu tar hon hjälp av kungahusets advokater.

Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt
Slå på ljud

Efter Meghans och Harrys intervju med Oprah Winfrey, då en rad klagomål på det brittiska kungahuset togs upp, anser paret att drottning Elizabeth inte tagit fullt ansvar för de problem som adresserades.

Men nu har drottningen fått nog av attackerna från Meghan och Harry. Enligt brittiska tidningen The Sun, har en nära källa till drottningen uppgett att gränsen för hur mycket kungafamiljen accepterar är nådd.

"De konsulterar med advokater. Harry och Meghan kommer att bli informerade om att dessa upprepade attacker inte kommer tolereras.", säger källan till tidningen.

Harry och Meghans påståenden om det brittiska kungahuset

Under intervjun med Oprah Winfrey hävdade Meghan att den kungliga familjen gjort rasistiska uttalanden om sonen Archies hudton, innan han föddes 2019. Hon ska även ha drabbats av psykiska svårigheter när hon var en del av kungafamiljen.

Meghan och Harry i en stor intervju med Oprah Winfrey.

Capture TV CBS via Bestimage

Påståendena väckte global sensation, och Buckingham Palace valde då att göra ett uttalande på drottning Elizabeths vägnar.

"Hela familjen är ledsna över att höra hur svåra de senaste åren har varit för Harry och Meghan. De problem som tas upp, särkilt rasfrågorna, är oroande. Även om vissa minnen kan variera, tas de på största allvar och kommer att tas upp privat inom familjen. Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara älskade familjemedlemmar.

LÄS MER: Meghan Markles bittra revansch på drottningen: "Fullständigt vidrigt"

Drottningens kommentar "vissa minnen kan variera", gick inte obemärkt förbi av paret. Nyligen bekräftade en nära vän till Harry och Meghan att de kritiserar drottning Elizabeths beteende, då hon "inte agerat tillräckligt".

Drottning Elizabeths oro över Harrys nya memoar

Förutom den kritik som Harry och Meghan upprepande gånger riktat mot det brittiska kungahuset, ska Harry nästa år släppa en memoar där han ska "berätta allt". Detta är nu något som väcker farhågor hos drottning Elizabeth.

Kungahusets juridiska team för därför en dialog med experter inom förtal och sekretess.

"Om någon namngivs i boken och anklagas för något som direkt skulle kunna vara förtal eller kränka det privata familjelivet.", säger källan till The Sun.

Advokaterna kan även kräva att bokförlaget ger en förvarning kring den kommande bokens innehåll.

"Det finns en oro över att det amerikanska folket ska falla för det Harry och Meghan säger".

Foto: TT

LÄS MER: Kungens vansinneskörning väcker starka reaktioner!

LÄS MER: Reaktionen efter filmen på prinsessan Madeleine: "Hon var på hugget"

LÄS MER: Prinsessan Marie död – drabbades av stroke