Meghan Markles bittra revansch på drottningen: "Fullständigt vidrigt"

Drottning Elizabeth och Meghan Markle

Meghan Markle har fått en gruvlig revansch på drottning Elizabeth.

Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry skakade verkligen om med sin intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey.

Oprah blev själv chockad när Meghan delade med sig av något som hände när hennes son Archie ännu inte var född. Meghan avslöjade att den brittiska kungafamiljen, vars undersåtar finns över hela världen, hade allvarliga problem med rasism.

– Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, sa Meghan.

Meghan Markle har fått revansch på drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth och Meghan Markle

Drottning Elizabeth har fått hantera allvarliga anklagelser.

Meghan fick mycket sympati efter avslöjandet – men också en hel del mothugg. En av de tyngsta kritiska rösterna tillhörde tv-personligheten Piers Morgan.

– Att hon målar upp kungafamiljen som ett gäng rasister är den värsta anklagelsen mot dem som jag någonsin hört i hela min karriär, sa Piers i sitt tv-program Good Morning Britain.

Men nu har Meghan fått fog för sin oro. Det visar sig nämligen att det brittiska kungahuset definitivt visat prov på rasistiska tendenser, medan drottning Elizabeth suttit på tronen.

Ansedda tidningen The Guardian har grävt upp officiella kungliga dokument som aktivt förbjöd ”färgade immigranter eller utlänningar” från att sitta på administrativa poster inom hovet. Dokumenten, som är från slutet av 1960-talet, innehåller ett uttalande från drottningens dåvarande ekonomichef, där han meddelar att det inte "är vår praxis att utnämna färgade immigranter eller utlänningar ”.

"En total satans skandal"

Det här har självfallet vållat ramaskri i Storbritannien – och många menar att Meghan har fått upprättelse i efterhand.

"Det är svårt att föreställa sig något försvar för detta. Fullständigt vidrigt", skriver advokaten Meghan Smith på Twitter.

"Detta är en total satans skandal", skriver en annan användare.

"Så, var verkligen det Harry och Meghan påstod så felaktigt? Verkligen inte. Rasism fanns och finns fortfarande inom kungafamiljen", skriver en tredje.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket