Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth visar sig efter långa frånvaron – alla ser samma sak

16 maj, 2022, 16:30 
Drottning Elizabeth
96-åriga drottning Elizabeth på röda mattan – och det var många som höll andan. Hur skulle detta gå?
Annons
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagenBrand logo
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagen

Den senaste tiden har drottning Elizabeth uteblivit från det ena tunga uppdraget efter det andra, och de brittiska hovexperterna har sett tronskiftet närma sig.

Men räkna inte ut henne än!

Drottning Elizabeth är seg – och i går kväll slog hon världen med häpnad igen.

För där kom hon i sin Range Rover – tillsammans med sin yngste son prins Edward – för att vara med när Windsor Horse Show firade hennes 70 år på tronen.

Men att kliva ur bilar med värdighet är en utmaning för vilken kunglighet som helst, så hur skulle detta gå? Det var många som höll andan där på röda mattan.

Drottning Elizabeth firas på Windsor Horse Show 2022
Lite nervigt när drottningens bil rullade in.

Svårigheten att röra sig har ju varit drottning Elizabeths stora problem det senaste halvåret. Men hon klarade det fint!

Annons

På väg ut ur bilen räckte hon resolut över sin käpp till en av arrangörerna och så tog hon klivet. Så härligt att se!

De 5 000 besökarna jublade och själv sken hon som en sol när hon sedan spatserade mot vip-läktaren, stödd på sin käpp. I andra handen den stadiga handväskan som vanligt.

Drottning Elizabeth på röda mattan under Windsor Horse Show 2022
Drottning Elizabeth, så elegant i sin isblå paljettklänning och med den gråa sjalen över axlarna. Och vilket mottagande hon fick: Stående ovationer!

Detta var dessutom andra gången på bara tre dagar som drottning Elizabeth visade sig offentligt, och med samma varma leende båda gångerna.

Nu fick hon se en jubileumsföreställning med 1300 medverkande, däribland Helen Mirren, Tom Cruise, 600 hästar och en 75 man stark orkester. Samt hennes eget barnbarn, 18-åriga Lady Louise, som gripande nog körde prins Philips älskade ponnyhästar.

Annons
Drottning Elizabeth anländer till Windsor Horse Show 2022
Alla såg samma sak: En drottning som blivit lite skör. Men som lyser av styrka trots allt.

Mitt under föreställningen halade drottning Elizabeth sedan upp läppstiftet och bättrade på med lite fuchsiarosa. Och när klockan var halv elva på kvällen rapporteras det att hon fortfarande var kvar. En järnlady sanna våra ord.

Hovet om drottning Elizabeths hälsa

Samtidigt har det ju varit många illavarslande besked kring 96-åriga Elizabeth den senaste tiden. Hon kunde inte hålla sitt viktiga tal i parlamentet, och hon orkade inte vara med på det traditionsenliga gardenpartyt.

Drottning Elizabeth på Windsor Horse Show 2022
Drottning Elizabeth på väg hemåt igen.

Men enligt brittiska hovet har hon både bra dagar och dåliga dagar – och nu väntas hon ta en paus för att ladda batterierna inför nästa stora evenemang:

Hennes officiella tronjubileum som firas med dunder och brak under fyra dagar i början av juni.

Foto: TT

Annons