Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth & de 12 presidenterna – så har det sett ut genom åren

05 jun, 2019, 17:00 
AvMalin Falkengren
Englands drottning Elizabeth ligger minsann inte på latsidan! Idag ska hon träffa president Donald Trump men det är inte första gången drottningen träffar en president. Drottning Elizabeth är rutinerad och har under sina 93 år träffat hela 12 olika presidenter!
Annons

Under åren som gått har drottning Elizabeth fått möjligheten att träffa många amerikanska presidenter. Redan när drottningen var ung hade hon möten med presidenterna. Och än har det inte slutat. Mellan den 3-5 juni är president Donald Trump och hans fru Melania Trump på statsbesök i England, och det är självklart drottningen själv som skickat en inbjudan till Amerikas president.

Drottningen själv håller fanan högt. Hon är inte längre ung och de flesta av de presidenter hon mötte i yngre dagar har gått ur tiden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottning Elizabeth med George W. Bush.
Drottning Elizabeth med George W. Bush.

Drottningen är en rutinerad president-mötare

Redan när den blivande drottningen var en 25-årig prinsessa, mötte hon Harry S Truman år 1951 i Washington. Bara tre månader senare skulle hon bli Englands drottning, så ung och redan så världsvan och kompis med presidenter!

Annons

1961, när Elizabeth var 35 år gammal, hade hon middag med paret Kennedy. Och det var inte bara vid ett tillfälle de sågs, utan de hann träffas flertalet gånger genom åren. Englands drottning är helt enkelt en världsvan drottning som är van att möta presidenterna.

Träffar Donald Trump idag

Vid förra besöket på Windsor Castle vägrade president Donald Trump utföra den traditionella bugningen för drottningen när hon hade bjudit in honom till en tebjudning. Dessutom var han en kvart sen, något som ogillades starkt av britterna, som inte tycker man låter drottningen vänta.

Idag får herr Trump helt enkelt visa på nya manér då drottningen åter igen bjudit in till att träffas.

Jimmy Carter mötte drottning Elizabeth.
Jimmy Carter mötte drottning Elizabeth.

Meghan stannar hemma

Nyblivna mamman Meghan ska enligt källor inte träffa presidenten. Den officiella förklaringen är väl att hon är hemma med bebisen. Men enligt ryktena sägs det att hertiginnan av Sussex inte hade velat möta presidenten oavsett.

Foto: TT

Annons