Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths hemska upptäckt när hon vaknade – stor tragedi i hemmet

23 apr, 2021, 08:22 
Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth gjorde en hemsk upptäckt när hon vaknade på födelsedagsmorgonen.

Annons
3 snackisar efter prins Philips begravningBrand logo
3 snackisar efter prins Philips begravning

Drottning Elizabeth genomgick en av sitt livs tuffaste dagar i lördags.

Det var då hennes älskade make, prins Philip, begravdes i St George's Chapel.

Många blev tagna av bilderna på Elizabeth inifrån kapellet. Hon tvingades nämligen, på grund av den pågående pandemin, sitta helt ensam inne i kapellet.

Drottning Elizabeth gjorde hemsk upptäckt i hemmet

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth är en hårt prövad kvinna.

I onsdags firade Elizabeth sin 95:e födelsedag. Vanligtvis en dag att fira, men morgonen kom också med en väldigt dyster påminnelse.

Philip och Elizabeth hade nämligen en födelsedagstradition som gick åtskilliga decennier tillbaka. Så här skrev Montreal Gazette redan 1976.

"Varje födelsedagsmorgon hittar drottningen en blomma på sin frukostbricka – en gest som hennes make aldrig glömmer", skrev tidningen då.

Annons

Men den här morgonen tvingades Elizabeth alltså vakna och upptäcka att det inte fanns någon blomma på brickan. Det gör ont att tänka sig hur det kändes för den arma kvinnan i just det ögonblicket.

"Ett enormt tomrum"

Drottningens son prins Andrew försökte sätta ord på sin mammas känslor inför begravningen.

– Hon beskriver det som att ha ett enormt tomrum i sitt liv, men vi – hennes familj – samlas för att se till att vi är där för att stötta henne och jag vet att det finns en enorm mängd stöd inte bara för henne utan för alla när vi går igenom denna stora förändring, sa Andrew då.

På begravningen gick drottningen fram till kistan och la en handskriven lapp ovanpå den, rapporterar People. På den hade Elizabeth själv författat ett sista avsked till maken.

Exakt vad som stod vill inte Buckingham Palace avslöja, men vi vet en sak: drottningen undertecknade med "Lilibet", familjesmeknamnet som Philip också använde.

Annons