Drottning Elizabeths hjärtskärande sista hälsning till prins Philip – skrev hemlig lapp

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth framförde en sista hälsning till prins Philip på hans begravning.

Drottning Elizabeth var föremål för hela världens sympati och varma tankar i lördags.

Det var då hennes älskade make, prins Philip, begravdes i St George's Chapel.

Drottning Elizabeth lämnade hemlig lapp på prins Philips kista

Många blev tagna av bilderna på Elizabeth inifrån kapellet. Hon tvingades nämligen, på grund av den pågående pandemin, sitta helt ensam inne i kapellet. .

"Gäster som inte ingår i samma hushåll kommer att behöva hålla två meters avstånd från varandra på grund av den pågående krisen. Det betyder att drottningen, eftersom hon kan komma att vara den enda personen från sin 'bubbla' som är där, så kan hon behöva sitta ensam", skrev Royal Central.

”Fanns det verkligen ingen plats i St Georges kapell för lady Susan Hussey, drottningens hovdam, så att hennes majestät inte hade behövt sitta ensam?”, skrev kungareportern Charlie Proctor på Twitter.

Det var självfallet en mycket svår stund för Elizabeth, som tvingades säga farväl till mannen hon var gift med i 73 år. Hennes livs kärlek – och hennes ständiga stöttepelare.

Nu framkommer nya detaljer, som gör bilderna inifrån kapellet än mer rörande. Drottningen gick nämligen fram till kistan och la en handskriven lapp ovanpå den, rapporterar People. På den hade 94-åringen själv författat ett sista avsked till maken.

"Ett enormt tomrum"

Exakt vad som stod vill inte Buckingham Palace avslöja, men vi vet en sak: drottningen undertecknade med "Lilibet", familjesmeknamnet som Philip också använde.

Drottningens son prins Andrew försökte sätta ord på sin mammas känslor inför begravningen.

– Hon beskriver det som att ha ett enormt tomrum i sitt liv, men vi – hennes familj – samlas för att se till att vi är där för att stötta henne och jag vet att det finns en enorm mängd stöd inte bara för henne utan för alla när vi går igenom denna stora förändring, sa Andrew då.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket