Drottning Elizabeths kontroversiella beslut – raderar prins Philip överallt

Prins Philip och drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har ställt till med en kontrovers genom att radera sin avlidne make prins Philip.

Drottning Elizabeth är inne i ett av sitt livs mörkaste perioder. För snart en vecka sedan begravdes hennes älskade make, prins Philip, i St George's Chapel. I över sju decennier var Philip hennes eviga klippa, bollplanket när hon behövde fatta beslut, stöttepelaren när vindarna piskade.

Drottning Elizabeth raderar prins Philip överallt

Prins Philip och drottning Elizabeth

Att Elizabeth fortfarande inte hämtat sig från förlusten framgick tydligt när hon fyllde år tidigare i veckan. Då skickade hon ut följande telegram:

"Jag har på min 95:e födelsedag fått många gratulationer, vilket gör mig väldigt glad. Som familj befinner vi oss i djup sorg, men det har varit en tröst för oss att ta del av alla hyllningar till min make, från människor i Storbritannien, samväldet och runtom i världen", skrev Elizabeth.

Drottningens son prins Andrew försökte sätta ord på sin mammas känslor inför begravningen.

– Hon beskriver det som att ha ett enormt tomrum i sitt liv, men vi – hennes familj – samlas för att se till att vi är där för att stötta henne och jag vet att det finns en enorm mängd stöd inte bara för henne utan för alla när vi går igenom denna stora förändring, sa Andrew då.

Samtidigt är drottningen ingenting om inte plikttrogen. Hon vill visa att kronan lever vidare – oavsett vad som händer. Därför har hon fattat ett kontroversiellt beslut.

"Är det för tidigt?"

Elizabeth har nämligen valt att byta profilbild på alla sina sociala plattformar. Där det tidigare fanns en bild på henne och Philip, finns nu ett foto där hon står ensam.

Att detta är kontroversiellt kan man utläsa i danska Se og hörs rubrik om saken:

"Drottning Elizabeths hjärtskärande beslut – men är det för tidigt?".

I samma artikel finns en omröstning där läsarna kan avgöra huruvida det är för tidigt eller ej.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket