Drottning Elizabeths nya hälsobesked efter sjukdomen: "Utmattad"

11 apr, 2022, 17:00 

Elizabeth om hälsan efter sjukdomen.

Annons

Storbritanniens snart 96-åriga statschef Elizabeths hälsa tycks alltid vara på tapeten. I alla fall efter att uppgifter om att Elizabeth i oktober förra året spenderat en natt på sjukhus – i hemlighet.

Många oroades över drottningens hälsa, men av allt att döma verkar hon ha repat sig. Men när hon tidigare i mars uteblev ett traditionsenligt besök på Commonwealth Day blev många oroliga. Det hela visade sig dock handla om problem med rörlighet, snarare än bekymmer med den övergripande hälsan.

"Trött och utmattad"

När det brittiska hovet i februari meddelade att drottning Elizabeth drabbats av covid-19 var det många som satte hjärtat i halsgropen. Elizabeth var trots allt på grund av sin ålder i riskgrupp, men hennes symtom beskrevs som milda och drottningen klarade viruset galant.

Men nu berättar hon om hälsan efter covid-sjukdomen, som verkar ha påverkats trots allt. På videolänk medverkade Elizabeth på den officiella invigningen av en ny sjukhusavdelning döpt efter henne, Royal London Hospital’s Queen Elizabeth Unit.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Förutom att hon samtalade med personal på sjukhuset om deras insatser under pandemin, bytte drottningen några ord med en patient som drabbats hård av covid-viruset. Då berättade hon även hur hon känner efter insjuknandet.

– Är du bättre nu? Man blir väldigt trött och utmattad, eller hur? frågade hon.

–Denna hemska pandemi, lägger hon till.

Drottningen invigde avdelningen officiellt via länk.

Spekuleras om rullstol

Drottningen berättar alltså att hon känt sig trött och utmattad efter att ha drabbats av viruset, men i samtalet verkar hon vara vid gott mod.

Det har som sagt spekulerats mycket om drottningens hälsa på senare dagar, och förra månaden ryktades det om ett stor hälsoförändring för Elizabeth.

– Jag har hört att anledningen till att drottningen har dragit ner på sina uppdrag är att hon sitter i rullstol, sa tv-profilen Christopher Biggins i brittisk tv.

Annons

Det finns ännu inga uppgifter på om Elizabeth faktiskt behöver använda rullstol, och om så är fallet verkar det som om hon inte i första taget kommer visa det utåt. Drottningen fortsätter jobba enligt plan, och det är inte konstigt att 95-åringen behöver vila ibland.


Foto: TT

Annons