Drottning Elizabeths tuffa markering mot prins Harry

Drottning Elizabeth Prins Harry Meghan Markle

Det var ett mycket avgörande ord som saknades i drottning Elizabeths svar till Meghan och Harry.
Slå på ljud

Hur arg är drottning Elizabeth? Och hur löst hänger prins Harrys Kungliga Höghet-titel?

Det är det många som frågar sig efter drottningens strama officiella uttalande häromdagen: 61 extremt väl valda ord som hon hade ruvat på länge innan hon väl lät offentliggöra dem.

Det var dock en sak som saknades: Ordet prins.

LÄS MER: Meghan Markles dolda budskap – bakom hämnd-looken

Drottningen pratar om prins Harry som bara Harry. En ilsken signal om att hans Kungliga Höghet-titel kan vara i farozonen? Eller bara en fingervisning om att detta är en konflikt som drottningen mycket bestämt tänker hålla inom familjen? I den sfären är hon ju så att säga enbart Harry med Harry.

Drottning Elizabeth har tvingats hantera detta kungliga familjedrama, samtidigt som hennes 99-årige man prins Philip vårdas på sjukhus efter sin hjärtoperation.

Den som ville kunde läsa vidare mellan raderna i drottning Elizabeths kommuniké, där särskilt den torra formuleringen ”recollections may vary” (minnesbilderna kan variera) stod ut som särskilt sylvass, och förmodligen riktad mot prins Harry och Meghan Markles uttalanden om rasism i kungafamiljen. Ouch!

Tidigare i veckan fick vi ju också se prins William med behärskad vrede morra fram sitt ”Vi är verkligen ingen rasistisk familj!” när han och Kate anlände för dagens kungliga uppdrag.

Och missade du drottningens uttalande, så kommer det här:

Drottning Elizabeths svar på anklagelserna från Harry och Meghan

Brittiska kungafamiljen Drottning Elizabeth Prins Harry Meghan Markle

Drottningen och hennes konfliktfyllda familj.

”Hela familjen har med stor bedrövelse tagit del av hur utmanande de senaste åren har varit för Harry och Meghan. De frågor som de lyfter, i synnerhet den om ras, är oroväckande. Även om vissa minnesbilder kan skilja sig åt, så tas de på stort allvar och de kommer att hanteras av familjen privat. Harry, Meghan och Archie kommer alltid att vara mycket älskade medlemmar av familjen.”

LÄS MER: William svarar efter Harrys och Meghans skandalintervju: ”Vi är inte en rasistisk familj”

LÄS MER: Sant och falskt i Meghan-intervjun

LÄS MER: Meghans och Harrys oväntade avslöjande om barnets kön

Foto: TT.