Drottning Margrethe 80 år: Barnbarnens fina hyllning

Barnbarnen firar drottning Margrethe på 80-årsdagen.
Drottning Margrethe rivstartade 80-årsdagen på balkongen – i blommigt nattlinne och utsläppt hår! Se bilderna från firandet här.
Annons

Det är ju lite svårt att tänka sig att drottning Silvia skulle komma ut på slottbalkongen och bli hurrad för i bara nattlinnet. Men så går det alltid till i Danmark när drottning Margrethe fyller jämnt!

Annons
Drottning Margrethe blir firad i nattlinne och utsläppt hår.
Kolla in nattlinnet – och Margrethes långa hår!

Annars landade 80-årsfirandet bra långt från ursprungsplanerna. För där satt Margrethe hemmaisolerad på Fredensborg, ensam med taxen Tilia.

Annons
Drottning Margrethe firade 80-årsdagen ensam på Fredensborg.
Margrethe fick fira ensam med taxen.

Barnbarnen Isabella, Josephine, Vincent, Christian, Felix, Nikolai, Athena och Henrik hade i alla fall gjort en gullig hälsning:

Barnbarnen firade Margrethe 80 år.
”Kære farmor, stort tillykke med fødselsdagen!”

Du kan se hela videoklippet här:

Annons

Och sen damp grattisfilmen ner från Margrethes regentkollegor, svenska kungafamiljen och de kungliga gudsönerna. Hagafamiljens videohälsning var bäst!

Kronprinsessan Victorias videohälsning till drottning Margrethe 80 med prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle.
Victoria hurrade från Haga med Daniel, Oscar och Estelle.

Vid lunchtid kom hovpersonalen in och sjöng för Margrethe – från fem meters håll. Dejligt, men lite ödsligt.

Drottning Margrethe 80 år
Hyllad av danska hovet.
Annons

Margrethe 80: Så var firandet

Men trösten kom klockan tolv. Då klämde 180 000 danskar i med den danska födelsedagssången, en organiserad insats som fått namnet ”Danmark synger for Dronningen”. Och när hon sedan klev ut på slottstrappan så blev hon hurrad för av ett tappert litet gäng, mitt i coronakrisen.

Margrethe firas på 80-årsdagen.
Ett niofaldigt leve för dronningen.

På kvällen höll Margrethe sitt 80-årstal, som direktsändes i dansk tv. Och det var trots allt en nöjd och glad drottning som satt där i sin salong, trots att hela tredagarsfesten frös inne.

Margrethe 80 – födelsedagstalet i tv

Drottning Margrethe håller tv-tal på 80-årsdagen.
”En födelsedag jag kommer minnas” sa Margrethe.
Annons

– De flesta firar födelsedag med familj och vänner. Så brukar det också vara i min familj. Men så har det inte varit i år. Men har det då varit en lång och tråkig dag? Nej, absolut inte. Min födelsedag har tvärtom givit mig så mycket glädje.

– Det rör mig djupt att så många har velat vara med och fira mig även i år. Och när jag blickar tillbaka så kommer jag att tänka på min 80-årsdag som en av de mest minnesvärda. Den blev inte som jag tänkt mig – men jag är tacksam för den, som den blev.

Födelsedagsbilden på drottning Margrethe 80 år.
En bra födelsedag – trots allt: ”Jag tackar av hela mitt hjärta för hälsningarna, för sångerna och för alla varma tankar” säger Margrethe.

Foto: Fotograf Per Morten Abrahamsen, Kongehuset. Video: Kongehuset.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Drottning Margrethe 80 år: Barnbarnens fina hyllning”

 1. ancibergfeldt skriver: 17 april, 2020

  Fina gratulationer i från alla hennes nära och kära! En toppen
  Drottning.)❤💙❤


 2. Birthe Vejrum skriver: 17 april, 2020

  Og som alle i Danmark – i hvert fald de fleste – ved, så var der micro – galla fest om aftenen hvor sønner og svigerdøtre + nogle få hoffunktionærer deltog. 🙂


 3. PernillaA skriver: 17 april, 2020

  Det häftiga med Danmarks drottning är att hon kan se ut som en julgran och bär det värdigt som ingen annan , starka färger klär henne ; två dagar senare ser vi henne i ett par jeans från 70-talet med den ”hemska ” regnkappan skrattande med sina gula tänder , det är bara hon som kan det


 4. EwaW skriver: 17 april, 2020

  Jag kan absolut inte tro att det hon har på sig är ett nattlinne, verkar mycket opraktiskt att sova i något som består av så mycket tyg.


  1. ananas skriver: 18 april, 2020

   Ser ut som en morgonrock.


 5. Monarkist skriver: 17 april, 2020

  Något att dra över nattlinnet, kanske?


 6. Fundering skriver: 18 april, 2020

  Många fyller 80 år utan att fira. Det finns två grupper; De vars barn och barnbarn firar föräldrarna stort och de barn och barnbarn, som oftast har roligare aktiviteter att hålla på med. Margrethe verkar emellanåt väldigt trött och det är nog skönt för henne att slippa uppståndelsen när hon numera är ensam med sina hovdamer.


  1. charlotte skriver: 23 april, 2020

   Fundering,
   Vad menar du med din kommentar? Du skriver utan att skämmas att barn “har mycket roligare” saker för sig än att gratulera föräldrar som fyller 80 år.


 7. Dorte skriver: 18 april, 2020

  Margrethe d. 2. ELSKER fest – og hun ville nydt al festivatis. Men i solidaritet med sit folk så valgte hun som hun gjorde. Hun er en fantastisk dronning.


 8. Anna skriver: 18 april, 2020

  Mer påklätt än så kan det knappast bli, så nattlinne – vad då?


 9. Daga skriver: 19 april, 2020

  Tänderna kanske inte är pärlvita men hon har alla kvar, småaktiga generande kommentarer om en åttiårig kvinna aktar jag mig för.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar