Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Drottning Margrethe förkrossad - sonsonen lämnar landet efter utfrysningen

25 jul, 2023, 21:21 
Felicia Plåt
Nikolai och Margrethe
Nikolai flyttar till Australien . Foto: TT

Greve Nikolai tar med sig flickvännen till andra sidan jorden.

Annons

Greve Nikolai av Danmark har under flera år synts till i media över hela världen. Både på grund av att han är en del av den danska kungafamiljen men även för att han nu mera även är en välkänd catwalkmodell.

Det här är modellprinsen – Nikolai av DanmarkBrand logo
Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark

Nikolai och flickvännens studier

Den 23 åriga greven har gått som modell för bland annat Dior och Burrberry. Under 2023 kom även nyheterna att greven har anslutit sig till den prestigefyllda modellagenturen Elite i Paris. Där han även bodde i ett halvår med sin flickvän Benedikte Thoustrup.

Men när han inte jobbar som modell studerar han och flickvännen vid Copenhagen Business School. Nikolai studerar Sales Management, medan Benedikte läser MSC i Economics and Business Administration – Brand and Communications Management.

Annons

Margrethe titel-ändring

Under förra året beslutade drottning Margrethe att fyra av hennes åtta barnbarn skulle få sina kungliga titlar borttagna. Ett beslut hon menade att hela familjen var med på. Men enligt hennes son Joachim fick han reda på beslutet fem dagar innan det gick igenom.

– Barnen känner sig utfrysta. De kan inte förstå varför deras identitet tas ifrån dem, sa grevinnan Alexandra till BT om beslutet för hennes barns titlar.

– Vi är alla förvirrade över beslutet. Vi är ledsna och i chock. Det här kommer som en blixt från en klar himmel, fortsatte hon.

Från och med 1 januari 2023 fick barnbarnen inte längre ha deras kungliga titlar.

Det har varit lite skakigt i den danska kungafamiljen efter det plötsliga beslutet. Många tycker det kanske hade varit bra med en paus, vilket är precis vad greve Nikolai gör. Hn och flickvännen väljer nämligen att flytta till andra sidan jorden efter allt drama.

Annons

Flyttar från Danmark

Denna gången går flyttlasset till Sydney, Australien. Detta bekräftade grevinnan Alexandras pressrådgivare Helle von Wildenrath Løvgreen till danska Billde Bladet.

– Nikolai och Benedikte ser fram emot att uppleva Australien på egen hand, säger Helle von Wildenrath Løvgreen till Billde Bladet.

I augusti går flytten och planen är att de ska studera en termin vid University of Technology i Sydney tillsammans.

Som tur är så kommer de vara tillbaka redan i slutet av november till både prins Joachim och drottning Margrethes förtjusning, då de troligtvis kommer sakna både Nikolai och Benedikte väldigt mycket under hösten.

Nu hoppas vi de får en riktigt härlig och upplevelserik höst i Sydney, Australien!

Annons