Drottning Margrethe hånas efter detaljen i videon

Drottning Margrethe

Drottning Margrethe är riktigt älskad av det danska folket. I en ny video på monarken har dock många svårt att se förbi en viss detalj.

Drottning Margrethe är inte bara Danmarks första kvinnliga monark på 560 år – hon är också en riktig julfantast!

Ja, för femte året har det danska kungahuset lanserat en populär julkalender, och det går inte att undgå drottningen entusiasm för traditionen.

Att drottning Margrethe älskar julen är ingen hemlighet! Här visar hon upp en del av sin juldekoration för sin syster, drottning Anne-Marie av exkungariket Grekland.

I årets kalender får man följa handgjorda hustomtar, som varit en del av den danska kungafamiljen i flera år, och hur de tar sig fram i Amalienborgs slott och ut i världen.

Det är dock inte bara tomtarna som fått uppmärksamhet – även en detalj på drottningens axel har blivit mycket omtalad.

LÄS MER: Margrethes oväntade besked efter prins Joachims sjukdom

Drottning Margrethes accessoar stal showen

Den första luckan, som går att se på danska kungahusets sociala medier och webbplats, består av en video på drottningen själv.

I klippet går Margrethe runt i slottet och letar efter juldekorationer. En accessoar skulle dock komma att stjäla showen, kan du gissa vad?

Ja, många tycker att det är underligt, roligt och något charmigt att drottningen går runt med en väska i sitt eget hem:

"Älskar att drottningen har en handväska med sig", skriver en person på Instagram.

"Vem går runt i sitt eget hem med en väska på axeln?", undrar en annan.

"Rolig drottning som springer runt med en väska på axeln", skriver en tredje.

Väskan skapade alltså en hel del uppståndelse i kommentarsfältet. Utöver det verkar kalendern ha tagits emot med öppna armar!

LÄS MER: Så bor drottning Margrethe! Titta in i slotten!

En speciell jul för drottning Margrethe

Det blir en speciell jul för drottningen i år. På grund av coronapanemin kan hon inte fira högtiden med båda sina söner.

Istället blir det en jul med bara den yngste sonen prins Joachim, hans fru prinsessan Marie och barnen prinsessan Athena, prins Henrik, prins Felix och prins Nikolai.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary ska istället fira jul själva med sina barn prins Christian, prinsessan Isabella, prins Vincent och prinsessan Josephine.

Foto: TT