Drottning Margrethe i chock – kraftiga reaktionerna efter sönernas beteende

31 aug, 2022, 15:30 
Drottning Margrethe, kronprins Frederik och prins Joachim

Kronprins Frederik och prins Joachim hyllas efter stora överraskningen.

Annons
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Det är ett speciellt år för Danmarks drottning. Margrethe firar 50 år som regent och hela landet dukar upp till fest för att hedra den erfarna kungligheten.

I måndags firade den norska försvarsmakten drottningen på land, till sjöss och i luften. Det blev ett storslaget firande som började med att flygplan från flygvapnet flög över kungaskeppet Dannebrogen.

Det skedde i kombination med en marin- och flottparad, innan Dannebrogen seglade vidare till marinstationen i Korsør. Där möttes drottningen av hyllningar i form av tal och musik.

Sönernas stora överraskning

Väl på plats kom också dagens stora överraskningen. Sönerna prins Joachim och kronprins Frederik, som är utbildade inom militären, dök upp iklädda uniformer.

Annons

Sida vid sida med Margrethe tog de del av paraden på marinstationen och det var tydligt att det kungliga sällskapet njöt av uppmärksamheten, vilket kungahusets bilder från tillställningen vittnade om.

”Det var en stor överraskning för Hennes Majestät Drottningen, när Deras Kungliga Högheter Kronprinsen och Prins Joachim idag anslöt sig till militärparaden med anledning av Hennes Majestäts 50-årsjubileum”, skrev det norska kungahuset på Instagram.

Kronprins Frederik och prins Joachim
Kronprins Frederik och prins Joachim överraskade drottning Margrethe i måndags.

Följarnas starka reaktion

Prinsbrödernas drag uppskattades enormt mycket och i kommentarsfältet var det flera som var tagna av den stora överraskningen!

”Grattis, alltid trevligt med en överraskning”, skrev en person.

Kul att se de två sönerna fira sin mamma tillsammans”, skrev en annan.

Foto: TT/Instagram

Annons