Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethe dök upp – tillbaka efter långa frånvaron

22 aug, 2022, 15:00 
Drottning Margrethe dök upp – tillbaka efter långa frånvaron
Foto: TT

Drottningen var plötsligt på plats...

Annons
Grattis på födelsedagen, dronningen – här är ditt liv i bilder!Brand logo
Grattis på födelsedagen, dronningen – här är ditt liv i bilder!

Drottning Margrethe har haft en riktigt härlig semester!

Trots alla sina kungliga åtagande lyckades drottningen av Danmark ägna några veckor åt lite återhämtning och lugn. Det har hon gjort i sitt lyxiga vinslott Château de Cayx i Cahors, Frankrike.

Här har drottningen spenderat flera somrar. Förrut spenderades somrarna här med maken prins Henrik, som gick bort 2018. Drottningen får ofta besök av barn och barnbarn när hon kopplar av i semesterparadiset under sensommaren.

Tillbaka i Danmark – och på jobbet

Vistelsen i Frankrike kunde inte vara för evigt. Drottningen är verkligen tillbaka på jobbet igen. Ett av de första offentliga framträdanden hon gjorde var då hon medverkade på den traditionsenliga söndagsaktiviteten.

Tillbaka i Danmark – och på jobbet

Margrethe överraskade något igår när hon valde att besöka en gudstjänst i Roskildes domkyrka. Hon var verkligen en hedersgäst och fick såklart sitta på första parkett i domkyrkan.

Det var inte vilken gudstjänst som helst. Roskildes stift fyllde 1000 år och hade därmed jubileum. Drottningen fick med besöket också möjlighet att närvara vid biskopen Peter Fischer-Møllers avskedsgudstjänst, det rapporterar Billed bladet.

Drottningen kommer delta då den nya biskopen välkomnas. Det sker om två veckor, skriver tidningen vidare.

Foto: TT

Annons