Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethe lämnas av familjen - ensam på familjesemestern

07 aug, 2023, 15:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Drottning Margrethe
Drottning Margrethe köpte slottet 1974.

Dystra beskedet för drottning Margrethes.

Annons
Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperationBrand logo
Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperation

Sommaren 1974 köpte drottningen Margrethe och prins Henrik Château de Cayx, beläget nära staden Cahors i södra Frankrike. Sedan dess har danska kungafamiljen haft en fin tradition med att avnjuta sin semester i slottet i soliga Frankrike.

Drottning Margrethe kommer att packa sina väskor och bege sig till Cayx nu i augusti, men i år kan hon få räkna med en hel del ensamtid på semestern - då hennes nära och kära verkar uteblivna från semesterorten.

Greve Nikolais på resande fot

Tidigare under sommaren har greven Nikolai befunnit sig i Cayx och njutit av en härlig tid i farmors vinslott i södra Frankrike.

Tillsammans med sin flickvän Benedikte och några av deras vänner var greven och njöt av den lugna omgivningen i den franska provinsen. Häromdagen fick de även sällskap av fler kungligheter, nämligen Joachim, Marie, Athena och Henrik, skriver danska Se och Hör.

Annons

Men de kommer hinna lämna innan Margrethe kommer ner till vinslottet. Nikolai reser för fulla muggar, nu ska han snart vidare till Australien med flickvännen innan han lämnar för USA där han börjar sina studier den 1 september.

Ensamt på Cayx för drottning Margrethe

Så när Drottningen väl kommer till vinslottet kommer det att eka tomt i dess lokaler.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe på plats i Château de Cayx.

En följeslagare som drottningen haft med sig på södra Frankrike sedan första stund är prins Henrik, men sedan hans bortgång vintern 2018 så har Margrethe fått klara sig utan sin följeslagare.

– Ja, det är konstigt att vara här utan min man, berättade drottningen 2018, när hon var på plats i Frankrike för första gången utan sin man.

Men det är som sagt inte bara prins Henrik som inte kommer kunna hålla drottningen sällskap.

Annons

Enligt danska Se och Hörs uppgifter har ingen av hennes söner, svärdöttrar eller åtta barnbarn planer på att hålla henne sällskap i sommar.

Drottningen kommer alltså få nöja sig med sällskapet från hennes personal i sommar, något som terapeuten Martin Ostergaard tror att hon uppskattar.

– Det är möjligen lyxigt att hon kan ha relationer bland sin personal som tar över den närmaste familjen. Hon kan då vara med dem som finns där för henne och vet var hon är och kan möta henne i hennes behov. Det kan vara lyx, förklarar han för danska Se och Hör.

Annons