Drottning Margrethes sorg – dödsfall i familjen!

Margrethe är en bestämd kvinna.

Drottning Margrethe är i sorg.En släkting till henne har plötsligt gått bort.

Drottning Margrethe går igenom en svår tid just nu. Först fick hon en chockerande nyhet om den närmsta familjen: hennes son prins Joachim hade drabbats av en stroke och blivit förd med ilfart till sjukhus!

Tack och lov kunde läkarna ge ett lugnande besked. Joachim ser inte ut att få några bestående men. Men knappt hade Margrethe hunnit andas ut innan nästa hemska nyhet slog till.

Drottning Margrethe i sorg – prinsen är död

Prins Waldemar sörjs av halvkusinen drottning Margrethe.

Prins Waldemar sörjs av halvkusinen drottning Margrethe.

Margrethes halvkusin, prins Waldemar, har gått bort. Valdemars dotter Eleonore Af Schaumburg-Lippe har bekräftat bortgången för den danska tidningen Ekstrabladet.

“Jag beklagar starkt att jag med stor sorg måste meddela att min far prins Waldemar stilla somnade in på tisdag morgon den 11 augusti i USA (inte corona-relaterat). Först i kväll blev jag medveten. Jag har massor av fina ord och upplevelser, jag vill gärna berätta om min pappa, världens bäste pappa, men jag är alldeles för chockerad och kan inte finna de rätta orden just nu – annat än känslan av en stor kärlek till min far, i mitt hjärta”, skriver Eleonore i ett uttalande.

 

LÄS OCKSÅ: Nya faran för Joachim: “Det blir en kamp”

Så var hans relation med Margrethe

Prins Waldemar var tyskfödd och kom till Danmark med sin mamma 1945. Hans mamma, prinsessan Feodora, var i sin tur dotter till den danske kungligheten prins Harald.

Waldemar var tidigare gift med hovfotografen Anne-Lise Johansen, men de gick skilda vägar 1992. Anne-Lise arbetade för drottning Margrethe, vilket gav halvkusinerna en extra chans att bekanta sig med varandra.

Själv var Waldemar utbildad banktjänsteman.

 

LÄS OCKSÅ: Stora oron efter nya bilden på Joachim: “Nedbruten – har åldrats tio år”