Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethes sorg – greve Nikolai väljer bort familjen under födelsedagen

28 aug, 2023, 18:00 
Felicia Plåt
Nikolai Margrethe
Nikolai fyller 24 år idag!. Foto: TT

Grattis greve Nikolai!

Annons

Idag är ingen vanlig dag i det danska kungahuset, det är nämligen greve Nikolais födelsedag!

Det här är modellprinsen – Nikolai av DanmarkBrand logo
Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark

Titel-dramat

Nikolai är prins Joachims förstfödde son och har varit med om en hel del det senaste året. Under 2022 bestämde sig drottning Margrethe att prins Joachims barn inte skulle få använda sina prins och prinsess-titlar. Det hela kom inte bara som en chock för det danska folket utan även för kungligheterna.

Det var många som var arga över Margrethes beslut, speciellt hennes son Joachim som talade ut om sina känslor till danska Ekstra Bladet.

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se sina barn bli illa behandlade på det här sättet. De är själva i en situation som de själva inte förstår, sa han till den danska tidningen.

Annons

"Modell-prinsen"

1 januari 2023 gick beslutet igenom och Nikolai gick från att vara prins till att bli greve.

Men Nikolai har skapat sig ett namn utanför kungahuset, han har nämligen en framgångsrik karriär inom modellbranschen. Sedan debuten 2019 har karriären gått i en rusande fart. Han har jobbat för stora märken som Dior och Burberry. Han är även anslutit sig till den prestigefyllda modellagenturen Elite i Paris.

Men trots att "modell-prinsen" har en karriär inom modellyrket så tar han tillvara på sina studier och studerar just nu vid Copenhagen Business School. Under augusti 2023 tog han och flickvännen Benedikte sitt pick och pack och flyttade till Australien för ett utbytesår.

Familjen missar födelsedagen

De bor i en av de trendigaste stadsdelarna i Sydney och har synts ute och testat Sydneys festliv. Det är även här Nikolai kommer att fira sin 24-årsdag. Hans familj hemma i Danmark tycker nog det är tråkigt att de inte kan vara på plats för att fira honom, men det blir nog ett och annat grattis-samtal från Danmark greven kommer ta emot under dagen.

Annons