Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia, 80, tillbaka i hemmet – överöses med kärlek

17 maj, 2024, 14:00 
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia
Drottning Silvia har fått återvända hem till Drottningholm – och blir mottagen av kärlek från familjen.
Annons
Magiska bilderna på Silvia & Mary – strålar som aldrig förr!Brand logo
Magiska bilderna på Silvia & Mary – strålar som aldrig förr!

Sedan Silvia blev drottning för 48 år sedan har hon jobbat outtröttligt med att representera vårt avlånga land, både på hemmaplan och utomlands.

Ja, trots att drottningen är 80 år fyllda reser hon fortfarande mycket i tjänsten och nu senast far hon långt, ända till Thailand och landets huvudstad Bangkok.

Här jobbade hon med sitt hjärteprojekt, Chilhood Foundation, som samarbetat med organisationer i Thailand i 25 år. Men nu är hon hemma igen – och överöses av kärlek.

Drottning Silvia lämnade Sverige

Det blev tre intensiva dagar för drottningen i Thailand, från tisdag till torsdag, där hon bland annat deltog på Child Protection Summit i Bangkok.

Över 900 deltagare var på plats på toppmötet vars syfte var att öka medvetenheten och mobilisera åtgärder mot sexuella övergrepp mot barn i Thailand och globalt.

Annons

I sitt öppningstal betonade Silvia hur viktigt det är att bryta tystnaden kring sexuella övergrepp mot barn:

"Sexuella övergrepp mot barn är svåra och obehagliga att prata om. Det gäller även för mig, som kvinna, som mor, mormor och farmor, och som drottning. Men tystnaden får det inte att försvinna, tystnaden hjälper bara förövaren. Sexuella övergrepp sker överallt, i varje land i världen, i varje kultur och samhälle. Och om jag inte talar, vem ska då göra det?".

Att Silvia är på plats så här är självklart. Hon har jobbat med den viktiga frågan sedan 1999 - då hon startade World Childhood Foundation - och tar varje chans hon får till att lyfta ämnet.

Kungaparet med thailändska kungaparet 2009
Drottning Silvia har varit i Thailand förut, här med det dåvarande thailändska kungaparet under en privat resa till landet, 2009. Foto:ROYAL HOUSEHOLD BUREAU

Drottning Silvia hemma igen

Under torsdagen var Thailand-vistelsen som sagt över och i den kungliga kalendern kan man se att hon nu på fredag är tillbaka i Stockholm.

Vår plikttrogna drottning har nämligen ytterligare ett Childhood-jobb inskrivet i kalender under dagen men denna gång alltså på hemmaplan.

Och vi vet att Silvia tagits emot med kärlek av sin älskade familj som såklart saknar henne när hon är borta. Kungen själv har också en intensiv vecka i bagaget, han har varit på jobb i Nederländerna. Men nu är familjen alltså återförenad i Sverige – och kan förhoppningsvis vila upp sig i helgen.

Foto: TT

Annons