Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia avslöjar sanningen om relationen till kändismannen – två år efter hans död

11 apr, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Under mötet avslöjade drottning Silvia relationen till kändisen.
Annons

Under tisdagen tog sig de allra första försäljarna av majblomman, fotbollsfantasterna Elsa Bellman Falk och Kebba Mbye, till slottet för att träffa drottning Silvia.

Kungen och Silvia i Mexiko – se glammiga filmerna!Brand logo
Kungen och Silvia i Mexiko – se glammiga filmerna!

Drottning Silvia köper årets första majblomma

– Jag tycker det är väldigt fint, särskilt om man tänker på att man började med Majblomman 1907. Det är en fantastisk idé som fru Hallberg hade. Särskilt om man tänker på att man hjälper barnen. Det är ett jättefint sätt att hjälpa, säger drottningen till Expressen.

Silvias hjärtefråga – barnrättsorganisationer

Det är inte så konstigt att drottning Silvia tycker om initiativet till den fina blomförsäljningen. Det går ju till att bland annat hjälpa barn ur fattigdom, ett ämne som ligger henne varmt om hjärtat.

Annons

Drottningen köper alltid alla olika sorters blommor, små som stora. Hemma på slottet har hon en samling av alla blommor hon köpt genom åren.

– Det är rörande. Jag har en tavla där jag har satt alla majblommor som jag har köpt eller fått, de är alla där. Det är många färger och det är en hel samling.

Silvia avslöjar relationen till Pelé

Under mötet med de två unga försäljarna får Silvia reda på att de båda gillar fotboll. Då passar hon på att dra en anekdot till sin relation med fotbollsstjärnan Pelé, som gick bort 2022 vid 82 års ålder.

De ska ha träffats vid flera tillfällen, och en gång frågade Pelé om hennes födelsedag. Drottning Silvia berättade för stjärnan att hon fyller år den 23 december.

– Då sa han: ”Jag har gjort ett mål den 23 december, det får du i present”. Han var jättesnäll.

Annons