Drottning Silvia går emot resten av kungafamiljen

drottning silvia

Hovets kalender gapar tom men drottning Silvia planerar fortfarande ett stort, och viktigt, möte på Kungliga slottet.

Livet ser inte alls ut som vanligt för vår äskade drottning Silvia. Hon och kungen har flyttat ut till slottet Stenhammar på obestämd tid. Hon får inte träffa barnbarnen och kan heller inte resa till Florida för att stötta Madeleine i denna svåra tid.

Men Silvia är stark som få och vägrar låta sig knäckas av coronaviruset och den ovisshet som råder i samhället just nu. Hon och kungen genomför nu så många arbetsuppgifter de kan via datorer och mobiltelefoner.

LÄS MER: SÅ VÄLJER SILVIA SINA SMYCKEN

Drottning Silvia i möte på slottet

Kalendern på hovets hemsida är helt förändrad. Alla planerade möten och sammankomster är ändrade till telefonmöten eller digitala videosamtal. Men drottningen var faktiskt den som, in i det sista, planerade att åka till Stockholms slott för att hålla möte. Men nu är även styrelsemötet med Mentor Sverige, den 28 april, ändrat till ett videomöte.

Vår drottning!

Drottning Silvia håller fast vid sina åtaganden. Trots coronakrisen.

Mentor Sverige är en ideell organisationen som arbetar med mentorskap för ungdomar. Detta för att samhällets unga ska känna en stark framtidstro och avstå våld och droger. Silvia grundade Mentor Foundation, i samarbete med Världsorganisationen WHO, år 1994 och organisationen betyder enormt mycket för henne.

Drottningen är inte den som släpper taget om sina hjärtefrågor. Istället ser hon till att kunna genomföra uppdragen, på ett tryggt och ansvarigt sätt.

Foto: TT