Drottning Silvia har skadat sig i New York

Drottning Silvia skadade sig i foten och i ena handleden när hon försökte fly undan en kvällstidningsfotograf i New York. Så hon tvingades gå med en krycka när hon tog emot sitt pris i går i New York.

Det var när drottning Silvia och prinsessan Madeleine försökte komma undan Aftonbladets fotograf som följde efter dem under en shoppingrunda i New York som olyckan skedde. På hovets hemsida kan man läsa följande:

Kvar i entrén

– Vid ett besök i en affär under eftermiddagen måndagen den 4 april försökte drottningen och prinsessan att undvika en påstridig fotograf från svensk media. Fotografen tog inte hänsyn till deras vädjan om att inte bli fotograferade utan stod kvar i entrédörren till butiken.

På hovets hemsida kan man också läsa att drottningen upplevde fotografen som påstridig och valde därför att gå ut genom en sidodörr till affären.

– Drottningen gick hastigt mot en parkerad bil för att undvika fotografen som sprang efter. Drottningen föll då olyckligt och skadade både sin fot och handled.

Tog emot pris på kryckor

Men som den plikttrogna kvinna drottningen är så tog hon emot priset The Health and Human Rights Award i New York som planerat. På kryckor. Med henne under kvällen fanns även prinsessan Madeleine – som ni ser här på bilden intill i en svart-vit klänning.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Prinsessan Madeleine: Det var en underbar kväll››

Silvia nu på plats i USA: Jag mår mycket bättre››

Prinsessan Madeleine fick klara sig på egen hand››

Ingen vila här inte – efter USA-resan ska drottning Silvia ut på en ny resa››