Drottning Silvia om barnbarnen: ”De är som popcorn!”

Drottning Silvia om barnbarnen: ”De är som popcorn!”

Du får inte missa när drottning Silvia berättar om barnbarnen - från lilla pyssliga Estelle till prinsessan Madeleines små ”popcorns”!

När drottningen firades igår var det prinsessan Estelle, 6, som fick representera de sju barnbarnen, och när hon plötsligt gav mormor en spontan bamsekram log hela Oscarsteatern. Drottningen kramades tillbaka förstås och Estelle skrattade så att båda tandgluggarna syntes, en uppe och en nere.

Prinsessan Estelle på mormor drottningens kalas.

Prinsessan Estelle på mormors kalas.

Tydligare kunde det inte bli, detta som drottningen har sagt i den ena 75-årsintervjun efter den andra:

– Att vara mormor och farmor är det roligaste som finns!

Hon konstaterar glatt att med barnbarnen slipper hon det direkta ansvaret och kan bara ”stå bredvid och skratta” när de yr runt och hittar på sina små hyss.

Ibland kommer alla sju och plaskar runt i hennes pool hemma på Drottningholm (man kan nästan se det vattenkriget framför sig). Ibland bakar drottningen med dem i slottsköket, och ibland lagar de mat, det berättade hon nyligen i nyhetsbyrån TT:s 75-årsintervju, som du kan läsa här.

Ja, det är härliga små glimtar vi får från hennes mormors- och farmorsliv. Visste du till exempel att prinsessan Estelle är en pysslig liten sexåring, lika pysslig som drottningen själv var som liten.

Lilla pyssliga prinsessan Estelle i rosa kappa. Visar tandgluggen.

Estelle visar tandgluggen.

Eller att charmtrollet Alexander, 2, brukar vara och leka hos farmor då och då (de härliga bilderna kan du se i tidningen Elles stora drottningintervju).

Prins Alexander som tomtenisse på Stockholms slott.

Sofias och Carl Philips Alexander – vilken charmprins!

Med prinsessan Madeleines tre barn Leonore, 4, Nicolas, 3, och Adrienne, nio månader, hann drottningen umgås under sin lediga vecka i Miami i november. Och man blir lite full i skratt när hon beskriver dem som ”Madeleines små popcorns”:

– De är små och de är jättesnabba och de är överallt!

Prinsessan Leonore på balettuppvisning i Miami.

Miniballerinan Leonore på balettuppvisning i Miami.

Vem av barnbarnen är mest lik drottningen? frågade nyhetsbyrån TT i 75-årsintervjun och drottningen svarade spontant ”Ingen”:

– Nästan alla är ju blonda…

Men frågan är om inte prinsessan Adrienne är lite lik henne ändå? På den här fina sommarbilden från Solliden, ser det i alla fall ut som om hon har ärvt drottningens mörka färger.

Drottning Silvia med prinsessan Adrienne i famnen, bilden är tagen på Solliden på Öland.

Mormors lilla gryn.

Läs mer:

Stora överraskningen! Estelle är med och firar mormor Silvia

Sötchock! Här charmar prins Alexander alla

Exklusivt! Prinsessan Madeleine i första intervjun sedan flytten till Florida

Foto: TT, Stella Pictures, Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se