Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia på kunglig släktmiddag på Mainau

06 sep, 2019, 12:15 
Vad har man på sig på ett blomsterslott? Paljettblommor förstås. Och de fick sällskap av en blomster-tatuering. Se den här!
Annons

Drottning Silvia befinner sig på en tre dagar lång ”turné” genom Tyskland. Rutten har gått från Mainau i Bodensjön via hennes födelsestad Heidelberg och till Bensheim där hon och hennes resesällskap från hovet, överhovmästarinnan Kirstine von Blixen-Finecke, går i mål senare i dag.

Drottning Silvia med Kirstine von Blixen-Finecke från hovet.
Drottningen har sällskap av hovproffset Kirstine von Blixen-Finecke.

Silvia med släkten

Men första etappen tillbringades hos tjocka släkten, på blomsterslottet Mainau i Bodensjön, där grevinnorna Bettina och Diana Bernadotte och deras bror Björn tog emot med stora famnen. Och vad fick vi se vid kvällens eleganta middag, om inte en tvättäkta Bernadotte-tatuering?

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Bettina Bernadotte med sin man Philipp, drottning Silvia, Björn Bernadotte och Bettina Bernadotte.
Bettina Bernadotte med sin man Philipp, drottning Silvia, Björn Bernadotte och Bettina Bernadotte.

Sådana väcker ju alltid en viss uppmärksamhet! Så många tatuerade Bernadotter finns det ju inte, även om drottning Silvia faktiskt har ett par på nära håll i familjen: Prinsessan Sofia har enligt uppgift fyra stycken! Och Chris O’Neill, 45, går runt med en rund och lite otydlig tatuering på sin högra överarm.

Men nu var det Diana Bernadotte (yngsta dotter till Lennart Bernadotte, född svensk prins och hertig av Småland) som visade upp sin, och givetvis är det en blomma som slingrar sig fram över hennes vänstra handled.

Annons
Diana Bernadotte med sin tatuering.
Här har ni den – Bernadotte-tatueringen!

Drottning Silvia matchade med gnistrande paljettblommor i violett och grönt, och runt halsen bar hon stora orientaliska pärlor. Vår kungliga modeexpert har koll på klänningen, du kan läsa mer om den här!

Tidigare på dagen gick drottningen även runt och hälsade på alla som hade samlats utanför slottet, det blir ju alltid lite extra festligt kring henne i Tyskland, eftersom alla tycker att det är deras egen drottning som har kommit hem.

Drottning Silvia är på resa i Tyskland.
Drottning Silvia är på en bejublad turné i sitt gamla hemland och så här festligt var det utanför slottet.
Familjen Bernadottes slott Mainau i Bodensjön.
Familjen Bernadottes Mainau i Bodensjön.
Annons

Jubileum för Mentor

Anledningen till Tysklandsresan är bland annat 25-årsjubileet för välgörenhetsorganisationen Mentor som drottningen var med och grundade i Genève 1994. Det blev stort tårtkalas och så höll drottningen tal vid Mentor Youth Summit som hölls i grannstaden Konstanz. I Heidelberg invigde hon ett nytt Childhood-hus och i Bensheim kommer drottningen att få ta emot Karl Kübel-priset vid en högtidlig ceremoni i dag fredag.

Drottning Silvias Mentor firar 25-årsjubileum och här är jubileumstårtan.
Ett stort kalas, och en stor tårta.
Drottning Silvia på slottet Mainau i Bodensjön.
…och visst var det härligt för drottningen att få prata tyska ett par dagar!

Foto: TT.

Annons