Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias avslöjande om privatlivet

14 okt, 2020, 13:10 
Kungen och drottningen på Stenhammar
Vem är egentligen den mystiska grannen som hjälpte drottning Silvia att handla mat under isoleringen på Stenhammar? Vi har pratat med hovet.
Annons
Här träffas kungaparet och kronprinsessparet igen – efter 7 månader!Brand logo
Här träffas kungaparet och kronprinsessparet igen – efter 7 månader!

Hon är van vid att alltid vara omgiven av sitt hushåll, det vill säga den dedikerade, lojala och mycket professionella personalen som sköter mycket av det praktiska kring kungaparets privata liv och representation på Drottningholm och Kungliga Slottet: Dukningar, klädvård, matlagning.

Men under kungens och drottningens närapå fyra månader långa isolering på Stenhammar under våren var läget ett helt annat. För att inte riskera att utsätta sig för coronasmittan så omgav de sig med ytterst få utomstående personer – om ens några.

Slottet Stenhammar
Slottet Stenhammar utanför Flen i Sörmland.

– Vi hade en vänlig granne som handlade åt oss, men annars var det bara vi två. Jag har aldrig känt mig så mycket 70-plus som nu, får jag säga, avslöjade drottningen nyligen i Henrik Frenkels podd Hjälp jag har alzheimer.

Annons

– Vi har skött oss själva och försökt vara försiktiga.

Drottning Silvia och den mystiska grannen

Men vem är egentligen denna mystiska granne som ryckte in för att hjälpa kungen och drottningen? Vi ställde frågan till hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Det är ingenting som hovet kommenterar. Jag kan bara säga att nu under våren, när kungaparet fortsatte att arbeta och ställde om mycket av sina arbetsuppgifter, så var det väldigt få personer runt omkring dem för att minimera smittspridningen. Kungaparet har mer eller mindre rått sig själva. Men sedan går vi inte in på hur det har fungerat rent praktiskt.

Kungen drottningen kungaparet Stenhammar hunden Brandie
En liten glimt av hur kungen och drottningen hade det under den mest strikta karantänen på Stenhammar i våras.

Enligt vad Svensk Damtidning erfar gjorde kungaparet dock då och då som de brukar, nämligen beställde mat från den näraliggande restaurangverksamheten Kvalité Häst och Hund Lida Gård, som ägs och drivs av Hannah Larsson.

Annons
Lida Gård nära kungaparet på slottet Stenhammar
Härifrån prisbelönta Lida Gård brukar kungaparet då och då beställa färdiglagat. Och Lida Gård ligger inte långt från Stenhammar.
Hannah Larsson Kvalité Häst och Hund nära Stenhammar slott
Känd för sin goda mat. Hannah Larsson har precis blivit utnämnd till Årets Företagare i Sörmland.

Foto: TT, Patrik Österberg/Svensk Dam.

Annons