Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias glädjetjut! Hovet bekräftar efterlängtade uppgifterna

30 maj, 2024, 07:30 
Vilka nyheter – som man har längtat!
Annons

Drottning Silvia är en riktig musikälskare, och en dancing queen av rang. Ja, spelas det bra musik är det svårt för Silvia att sitta still.

Nu bekräftas ljuvliga uppgifter på ämnet, som säkerligen fått drottningen att jubla.

Avslöjar: Drottning Margrethe till Sverige • Sofia festar i detaljen för 100 000 kronor • Victoriakonserten tvingas flytta – 3 kungliga snackisar från vecka 21!Brand logo
Avslöjar: Drottning Margrethe till Sverige • Sofia festar i detaljen för 100 000 kronor • Victoriakonserten tvingas flytta – 3 kungliga snackisar från vecka 21!

Drottning Silvia och kungens kärlekslåt – berättar

Precis som många andra, är drottning Silvia riktigt förtjust i ABBA. Det var ju inte alls längesedan vi såg henne dansa loss till Dancing queen under sitt besök till Thailand, och när bandet hyllades på Cirkus tidigare i våras diggade hon med till musiken.

Annons

Kungen satte ord på det hela i en intervju då:

– Det är klart vi är med på en sån här hyllning till ABBA, som har haft svensk musik över hela världen under 50 år, berättar kungen för Sveriges Radio.

– Och framför allt med Dancing queen, såklart – vårt bröllop, eller dagen innan bröllopet så spelade dom den, som var en ”suprise” för oss båda! Vi hade ingen aning om det. Den låten har ju följt med oss under alla år sedan dess.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia i publiken under SVT:s hyllning till Abba på Cirkus i Stockholm
Fullt ös på Cirkus!Magnus Lejhall/TT
Annons

Drottning Silvias stora lycka efter hovets besked

Kungaparets relation till Abborna är mycket fin, och Silvia specfikt är lite extra bra kompis med en av medlemmarna, Anni-Frid.

Detta efter att Anni-Frid träffade tyske prins Ruzzo, och det sa "klick". Paret gifte sig 1992, och då prins Ruzzo var ungdomsvän med kungen, blev Anni-Frid god vän med Silvia.

Anni-Frid Lyngstad och drottning Silvia
Vänninorna trivs bra i varandras sällskap.Charles Hammarsten/TT
Drottning Silvia och Anni-Frid Lyngstad
Drottning Silvia och Anni-Frid Lyngstad 2003.Janerik Henriksson / TT
Annons

Paret åkte på skidresor ihop och vandrade tillsammans i Himalaya. Anni-Frid visade också stort engagemang i Silvias olika välgörenhetsarbeten, något som givetvis värmde Silvias hjärta.

Drottning Silvia och Anni-Frid Lyngstad
Drottning Silvia och Anni-Frid Lyngstad under ett möte med Silvas stiftelse mentor 1995.Gunnar Seijbold

Och nu kommer vännerna få ses igen. På fredag ska samtliga medlemmar i ABBA få medalj av kungen på slottet, och hovet bekräftar för Svensk Dam att både Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Björn Ulvaeus planerar att närvara:

– Ja, vi planerar för det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Vilken lycka!

Annons