Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias känslosamma beslut efter utlandsresan – har bestämt sig

01 okt, 2023, 05:00 

Drottningen har fattat ett beslut.

Annons

Det är ett välkänt faktum att drottning Silvia engagerar sig mycket i frågor som rör barns välmående och rätt till en trygg uppväxt. För 24 år sedan grundade hon World Childhood Foundation, som jobbar med just det, och hon tar varje chans hon får att belysa ämnet.

Nu har drottningen fattat ett stort beslut som ska hjälpa utsatta barn.

Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Drottning Silvias insamlingskampanj till barnen i Ukraina

Den 23 december fyller drottningen 80 år, och inför sin födelsedag har hon beslutat att starta en insamling, inom Radiohjälpens Världens Barn-kampanj.

Pengarna ska hjälpa barn i Ukraina, som efter Rysslands invasion drabbats av psykisk ohälsa.

– Vi är tacksamma för drottningens stora engagemang för Ukrainas barn som lider enormt mycket. Att ge en födelsedagsgåva som lindrar barns lidande är den finaste gåvan, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen till TT.

Annons

Man kan donera pengar ända tills årsslutet, via Radiohjälpens bössa. Den 7 oktober sänds galan Tillsammans för Världens Barn, som drottningen självklart kommer att gästa.

Drottning Silvia
Nu vill drottningen göra skillnad på riktigt.

Drottning Silvias kamp för utsatta barn

Beskedet om denna viktiga insamling kommer bara dagar efter drottningens utlandsresa till Polen, där hon befann sig tillsammans med Childhood. Där fick hon träffa representanter från organisationer och eldsjälar som jobbar för att hjälpa de miljontals barn och familjer som drabbas av kriget i Ukraina.

– Vi är stolta över hur Childhoods partners hjälper och skyddar barnen mitt i kriget, sa drottning Silvia under besöket.

– Vi hade gärna besökt er i Ukraina. Men för tillfället är det inte möjligt så vi är glada att vi kan träffas här.

Den tragiska verkligheten påverkar många, inte minst Silvia som många gånger lyft den fruktansvärda situation som drabbar så många barn i Ukraina.

– Nu. Och nu. Och nu. Varje sekund blir ett barn i Ukraina en flykting.

– Inte varje timme. Inte varje minut. Utan varje sekund, enligt Unicefs beräkningar. Varje sådant barn riskerar att skadas fysiskt och mentalt genom de umbäranden som kriget och flykten innebär, sa hon i ett tal på slottet tidigare i fjol.

Foto: TT

Annons