Drottning Silvias ord om svärdottern Sofia – inför alla

drottning silvias ord om prinsessan sofia

Drottning Silvia valde att hylla svärdottern Sofia framför alla.

Att drottning Silvia tycker om sin svärdotter Sofia råder det inga tvivel om. I höst gick de bland annat tillsammans på Global Child Forum, och Sofia får mer och mer förtroende från sin svärmor när det gäller officiella uppdrag. I våras hyllade hon dessutom sin svärdotter för sina insatser i vården - framför alla.

LÄS MER: Silvias panik inför läkarens besked: "En chock"

Det var i en öppen och ärlig intervju med Aftonbladet som Silvia gav sin syn på coronakrisen och alla de människor som riskerar sin hälsa för att rädda liv.

– Jag vill tacka alla som arbetar så hårt och kämpar samtidigt som jag vill be alla att hjälpa till lite till, säger drottningen och lyfter fram ideellt arbete och nya initiativ.

Hon fortsatte:

– Många gör redan något extra. Människor syr skyddskläder, delar ut mat och lämnar ut matpåsar. Vår egen svärdotter Sofia har gått en kort grundutbildning på Sophiahemmet och avlastar nu personalen där. Naturligtvis inte som sjuksköterska men hon hjälper hemskt gärna till, sa drottningen i intervjun.

Hyllades internationellt

En annan anledning till att Silvia valde att lyfta Sofia, i en intervju som hon visste skulle komma att läsas av många, var kanske också just för att prinsessan har en historia av att bli hårt utsatt i media.

När Sofia kom in i den svenska kungafamiljen, som Carl Philips nya flickvän, fick hon som bekant utstå många elakheter på nätet. Någonting som i förlängningen gjorde att prinsparet valde att starta en egen stiftelse, som är inriktad på att bekämpa hat på nätet samt skapa förståelse och respekt för människor med dyslexi.

LÄS MER: Anders Tegnells varning till prinsessan Sofia

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, har Sofia sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

Foto: TT