Drottning Silvias oro för Estelle – avslöjar själv!

Estelle har fyllt åtta och gått ut ettan. Så hur gick det med drottning Silvias oro, blev det som hon trodde?

 

Ibland är det spännande att stanna upp och kasta en blick i backspegeln. På drottningens ord om prinsessan Estelle våren 2014, till exempel. En uppmärksammad DN-intervju där drottning Silvia pratade om sin oro för sitt första barnbarn.

Vad har hänt sedan dess? Blev det som drottningen trodde? Och är hon själv samma mormor som hon var då?

Prinsessan Estelle på Victoriadagen 2020

Estelle, 8 år, på Victoriadagen häromveckan.

När den här intervjun gjordes hade prinsessan Estelle precis fyllt två. ”Hur tror drottning Silvia att Estelle kommer att profilera sig som drottning i framtiden?” frågade DN-reportern Björn af Kleen, och drottningen svarade:

– En bra fråga! Ibland tittar jag på henne. Den här lilla varelsen som nu är två år. Hon är så kvick, så rolig, hon reagerar så väldigt snabbt. Men tänk på barnen i dag. De är hela tiden omgivna av datorer, musik, Ipods och Ipads. Hur kommer det påverka deras hjärnor? Jag skulle gärna tala med en hjärnexpert.

Drottning Silvia om prinsessan Estelle

– Snart sköts allt från internet. Man behöver inga människor längre. Vad händer med empatin? Jag är lite orolig för Estelle. Nu är hon underbar, söt och så harmonisk. Men hur mycket påverkar den här utvecklingen henne?

Estelle Victoria och drottning Silvia på Solliden 2014.

Estelle i mormors famn, sommaren 2014.

Sedan de här mormors-funderingarna har det hunnit gå sex år. Prinsessan Estelle har blivit en nyfiken åttaåring och gått ut första klass. Hon har blivit känd för sina snabba och finurliga kommentarer. Och drottning Silvia, hon kopplar numera vant upp sig på videosamtalen till Haga. För hade det inte varit för internet, ja då hade drottningen inte kunnat umgås med Estelle på hela den här långa coronavåren!

Kungafamiljen med barn och barnbarn firar påsk.

Ett av kungafamiljens videosamtal från i påskas.

Victoria Oscar Estelle Daniel har videosamtal med kungen och drottningen

Estelle pratar med mormor Silvia och morfar kungen.

Estelle på Solliden – se filmklippet här:

Victoriadagen 2020

Sommarlov på Solliden med mamma, pappa och lillebror Oscar.

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, Instagram.