Drottning Silvias oro för prinsessan Birgitta

drotting silvias oro för prinsessan birgitta
Världen befinner sig i kris. Coronaviruset sprider sig med en hiskelig fart och prinsessan Birgitta får inte lämna hemmet på Mallorca. Nu berättar kungens syster om sin situation – och om samtalet från drottning Silvia.
Annons

Prinsessan Birgitta sitter just nu i hemmakarantän på Mallorca med anledning av coronaviruset, som har fått spridning världen över. Att befinna sig i ett annat land än resten av kungafamiljen, i dessa oroliga tider, är förstås speciellt men Birgitta tar det hela med ro.

Annons

Drottning Silvias telefonsamtal till prinsessan Birgitta

I en exklusiv intervju med Svensk Damtidning berättar prinsessan att det är tråkigt att inte få golfa och att hon saknar sina vänner. Däremot planerar hon att följa de spanska myndigheternas rekommendationer och stanna inomhus tills läget stabiliserar sig.

Annons

Någon som däremot har hört av sig till Birgitta, för att fråga om det inte är läge för henne att komma hem till Stockholm är drottning Silvia. Hon har alltid varit familjen nav och mår bäst när de alla är samlad. Särskilt i en sådan utsatt situation som pågår just nu.

Men Birgitta vill inte flytta på sig i onödan.

Prinsessan Birgitta.
Prinsessan Birgitta får inte lämna bostaden i Santa Ponsa, på Mallorca.

– Jag tror nog ändå jag är tryggast här och jag vill inte befinna mig på en flygplats. Jag har ju vänner här, problemet är bara att jag inte får träffa dem.

Annons

Redan som 24-åring lämnade Birgitta Sverige för Tyskland, när hon gifte sig med prins Johann Georg av Hohenzollern Sigmaringen, som avled 2016. Paret fick tre barn: Carl Christian, Désirée, och Hubertus. Birgitta har snart bott på Mallorca i 18 år och har inga planer på att flytta hem till Stockholm. Däremot kommer hon alltid hem till stora kungliga högtidsdagar. Hon närvarade till exempel vid prinsessan Adriennes dop, år 2018.

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Drottning Silvias oro för prinsessan Birgitta”

 1. Fluff skriver: 18 mars, 2020

  Varför var samtalet hemligt?


  1. josefin skriver: 18 mars, 2020

   Fluff o alla, jag tror jag kommit pà det!! Allt som inte pressreleasas eller skrivs in i kalendern med 1 ars framförhàllning betraktar denna tidning som hemligt. Dà slipper man de finare nyanserna sàsom att “Silvia ringde ett privat samtal till sin svägerska..”


 2. konsttanten skriver: 18 mars, 2020

  Använd inte ordet ”hemlig” en gång till! Vi läsare är inte dumma!!
  Om Birgitta vill vara hos sina nära, är det väl Tyskland som gäller.


  1. Fluff skriver: 18 mars, 2020

   konsttanten,
   Lite dumma är vi allt då vi hänger
   kvar barnsligt bemötande till trots.


 3. Bror skriver: 18 mars, 2020

  Om drottningen när en önskan om att bli landsmoder, bör hon med det snaraste byta spår. Då håller det inte att jetta jorden runt, bankettsmörjas av lokala prominenser, hålla välmenande tal, le vackert, för att så dra vidare till ännu en repris på den föregående galauppställningen.
  Den svenska vardagslunken med kaffe och dopp i bystugan tillsammans med nypermanentade tanter och deras Generalsnusande gubbar gör sig måhända inte lika bra på mittuppslaget och i 4-färgstryck som sidenfrasande haute couture i maktens salonger. Men det är äkta! Och i slutänden är det bara det som räknas.


  1. charlotte skriver: 18 mars, 2020

   Bror,
   Drottningen får låtsas ibland. Jag tror inte alls att hon vill ha sin svägerska som gäst just nu. Artighet hör till uppfostran. I övrigt kan hon nog sitta i vilken liten stuga som helst och fika med vanliga människor.


 4. PernillaA skriver: 18 mars, 2020

  konsttanten det är som mitt i krisendet är ett stående uttryck nu


 5. josefin skriver: 18 mars, 2020

  Varför i all världen skulle hon vilja komma till Stockholm? Birgitta har väl varit utflyttad längre än Silvia varit inflyttad. Tänker Silvia àka till Tyskland nu, eller?


 6. Helene skriver: 18 mars, 2020

  Prinsessan Birgitta är nog en dam med ruter i! Inget fjäskande för varken “lillebror” kungen eller svägerskan drottning Silvia där inte. Ser på kort att P. Birgitta varit mycket vacker i sin ungdom.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar