Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Drottning Silvias oro för prinsessan Birgitta

18 mar, 2020, 07:00 
Ellen Myrgård Lindén
drotting silvias oro för prinsessan birgitta
Världen befinner sig i kris. Coronaviruset sprider sig med en hiskelig fart och prinsessan Birgitta får inte lämna hemmet på Mallorca. Nu berättar kungens syster om sin situation – och om samtalet från drottning Silvia.
Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

Prinsessan Birgitta sitter just nu i hemmakarantän på Mallorca med anledning av coronaviruset, som har fått spridning världen över. Att befinna sig i ett annat land än resten av kungafamiljen, i dessa oroliga tider, är förstås speciellt men Birgitta tar det hela med ro.

Drottning Silvias telefonsamtal till prinsessan Birgitta

I en exklusiv intervju med Svensk Damtidning berättar prinsessan att det är tråkigt att inte få golfa och att hon saknar sina vänner. Däremot planerar hon att följa de spanska myndigheternas rekommendationer och stanna inomhus tills läget stabiliserar sig.

Någon som däremot har hört av sig till Birgitta, för att fråga om det inte är läge för henne att komma hem till Stockholm är drottning Silvia. Hon har alltid varit familjen nav och mår bäst när de alla är samlad. Särskilt i en sådan utsatt situation som pågår just nu.

Men Birgitta vill inte flytta på sig i onödan.

Prinsessan Birgitta.
Prinsessan Birgitta får inte lämna bostaden i Santa Ponsa, på Mallorca.

– Jag tror nog ändå jag är tryggast här och jag vill inte befinna mig på en flygplats. Jag har ju vänner här, problemet är bara att jag inte får träffa dem.

Redan som 24-åring lämnade Birgitta Sverige för Tyskland, när hon gifte sig med prins Johann Georg av Hohenzollern Sigmaringen, som avled 2016. Paret fick tre barn: Carl Christian, Désirée, och Hubertus. Birgitta har snart bott på Mallorca i 18 år och har inga planer på att flytta hem till Stockholm. Däremot kommer hon alltid hem till stora kungliga högtidsdagar. Hon närvarade till exempel vid prinsessan Adriennes dop, år 2018.

Foto: TT

 

Annons