Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Drottning Sonjas oro för kung Harald – så gick operationen

Kung Harald sjuk Drottning Sonja

Det har varit en tuff lördag för drottning Sonja, efter kung Haralds operation i morse – och nu har hovet uppdaterat: Så mår Harald nu.
Hovets svar efter Haralds tuffa besked
Slå på ljud

Drottning Sonja befinner sig i samma tuffa sits som så många andra just nu: Hon lever med oron för sin makes hälsa. I dag på morgonen gick hennes Harald igenom sin andra operation på fyra månader – och sedan i december 2019 har han varit inlagd på Rikshospitalet i Oslo vid sex tillfällen.

Den här gången handlade det om en sena över höger knä som behövde åtgärdas, eftersom smärtorna gjorde att kungen fått svårt att gå. Operationen var genomförd vid sen lunchtid, av allt att döma under lokalbedövning, och hovet gick snabbt ut med beskedet att det gått enligt plan:

– Hans Majestät Kungens operation på Rikshospitalet är genomförd med gott resultat och Kungen är i fin form.

Men det kan nog inte hjälpas att hela Norge höll andan i väntan på de orden och för drottning Sonja har det nog också varit en tuff lördag, även om hon nu ser ut att kunna pusta ut. Det är dock inte känt hur länge kungen kommer att få stanna på sjukhuset.

LÄS OCKSÅ: Gifta i mer än 50 år: Här är Sonjas och Haralds kärlekshistoria

Drottning Sonja Kung Harald

Drottning Sonja hennes Harald. I sommar firar de 53-årig bröllopsdag.

Sanningen om kung Haralds hälsa: Så mår han nu

Sammantaget har det senaste dryga året, sedan december 2019 och fram till nu, varit en hälsoutmaning för kung Harald, med yrsel, trötthet, andnöd och hjärtat som inte slog som det skulle. Och varje gång det har kommit nya besked från norska hovet om hans hälsa så har Norge lite stannat upp.

Men nu har alla gott hopp om att snart få se kung Harald tillbaka på jobbet igen, även om siktet den närmaste tiden kommer att vara inställt på återhämtning och rehab:

– Kungen kommer att vara sjukskriven till och med den 14 februari. Kronprinsen genomför kungens konstitutionella plikter under den perioden, meddelar det norska hovet.

Så träffades kung Harald och drottning Sonja!
Slå på ljud

LÄS OCKSÅ: Utan Mette-Marit: Haakon fick hålla trontalet ensam

LÄS OCKSÅ: Kung Harald sjuk igen – kommuniké från norska hovet

LÄS OCKSÅ: Inifrån drottning Sonjas privata niorummare – se bilderna

Foto: TT.