Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningen chockar på kunglig fest – mitt under pandemin

30 mar, 2021, 14:20 
Drottning Letizia

Drottning Letizia på fest i strutsfjädrar och stilettos – trots pandemin.

Annons
5 frågor & svar efter Victorias och Daniels covid-beskedBrand logo
5 frågor & svar efter Victorias och Daniels covid-besked

The show must go on. Det tycks vara slutsatsen som kung Felipe och drottning Letizia har dragit. För trots att coronaviruset lamslår Europa så valde de häromkvällen att gå på fest.

Drottning Letizia, 48, gled in på sylvassa stilettos i lack, och toppade med ett puderrosa korsettliv kantat med strutsfjädrar. Det höjde glamourfaktorn rejält, men satte också hennes extremt vältränade överarmar i fokus.

Drottning Letizia Kung Felipe Andorra officiellt besök middag
Munskydd till strutsfjädrarna, typiskt 2021. Letizias topp kommer från spanska The 2nd Skin Co. Till vänster kung Felipe.

Platsen var ett lyxhotell i Andorra la Vella, huvudstad i furstendömet Andorra där Felipe och Letizia befann sig på ett två dagar långt statsbesök, för övrigt det första i Andorra under deras tid som Spaniens kungapar. Sannolikt togs beslutet om deras närvaro på hög diplomatisk nivå.

Annons

Alla gästerna satt glest placerade vid runda bord och vid välkomstskålen bar alla munskydd. Men att äta med dem på går ju inte, så de bör ha åkt av rätt snart.

Kungligheterna som festar under pandemin

Men Spaniens kungapar är inte de enda som har festat till det på sistone, trots pandemiläget.

I förra veckan var det prins Charles och hans fru Camilla som skapade rubriker när de satte på sig festskorna respektive galablåsan och gick på middag hemma hos Greklands president Katerina Sakellaropoulou och hennes partner Pavlos, i sällskap med 45 andra gäster. Detta under sitt officiella tvådagarsbesök i Aten.

Prins Charles Hertiginnan Camilla fest middag Aten
Prins Charles och Camilla på middag hemma hos Greklands president i förra veckan.

Svenska kungafamiljen har däremot dragit helt andra slutsatser. De följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer mycket noga och har inte deltagit i några officiella middagar under hela pandemin.

Foto: TT.

Annons