Drottningen Elizabeths ilskna beslut inför begravningen: "Det är skamligt"

Meghan Markle, prins Harry, drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har tvingats sätta ner foten i familjebråket inför prins Philips begravning.

Slå på ljud

Prins Philip ska begravas och få ett sista avsked från sina närmaste. Men tyvärr upptas förberedelserna inför begravningen på lördag av en hel del familjegroll och gamla spöken.

Nu har drottning Elizabeth tvingats sätta ner foten.

Drottning Elizabeth med ilsket beslut inför begravningen: "Deras beteende är skamligt"

Meghan Markle, prins Harry, drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har tvingats ryta ifrån.

Just den här fejden handlar om uniformer. I brittisk press har det rapporterats att både prins Harry och prins Andrew fick beskedet att de inte skulle få bära militär utstyrsel under begravningen.

I Harrys fall berodde detta på att Elizabeth valde att frånta sin sonson alla hans militära titlar – inte minst den som han så hedersamt fick ta över efter just prins Philip häromåret: Captain General of the Royal Marines.

Samma öde drabbade Andrew, som tvingades lämna alla sina militära uppdrag på grund av anklagelserna om samröre med den dömde (och numera avlidne) pedofilen Jeffrey Epstein.

Det här hade kunnat leda till ont blod inom familjen, eftersom prins William och hans pappa prins Charles väntades komma till begravningen iförda både uniform och militära utmärkelser.

Ingen ska bära uniform på begravningen

Men den alltid så kloka och förnuftiga Elizabeth har hittat en lösning.

"Drottningen har beslutat att, för att bevara familjefriden och skona Harry från att bli offentligt förödmjukad, så kommer alla att vara klädda i samma utstyrsel: rock och svart slips för männen, nedtonad svart klädsel för kvinnorna", skriver Daily Mail.

Att drottningen tvingats ta det här beslutet har dock retat upp vissa. Angela Levin, kungaexpert, är uppenbarligen mäkta upprörd.

"På grund av att Andrew och Harry varit griniga så kommer ingen i kungafamiljen att bära uniform på lördag. Man kan ju tycka att de borde ha ärvt drottningens och prins Philips sinne för etikett. Deras beteende är skamligt. Begravningen handlar inte om dem. Handlingar får konsekvenser", skriver Angela på Twitter.

"Har inte vår drottning, 94 år gammal, nog att hantera utan att behöva bestämma vad de manliga familjemedlemmarna ska ha på sig på hennes älskade makes begravning?".

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket