Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Drottningen ska bli farmor – delar underbara gravidbilden: ”Kan inte vänta”

30 jun, 2024, 16:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Snart vankas en ny kunglig bebis till världen!
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Det är kronprins Hussein och kronprinsessan Rajwa som väntar barn. Bebisen är beräknad till sommaren, så när som helst kan den jordanska kungafamiljen få utökning.

Bebislycka i kungafamiljen

Det lyckliga beskedet att kronprinsen och kronprinsessan ska bli föräldrar kom i april, drygt ett år efter bröllopet den 1 juni 2023.

Och en av de lyckligaste är kronprins Husseins mamma, drottning Rania, som kommer bli farmor för första gången.

– Min mamma har redan börjat köpa bebiskläder. Jag hoppas att vi har en underbar tid framför oss, har Hussein tidigare sagt till Al Arabiya.

Annons

Drottning Silvias nära relation till drottning Rania

När bebisen kommer hör vid säkert hurrarop även från vår egen, svenska kungafamilj. De är nämligen tätt sammanvävda med den jordanska, och under bröllopet i fjol var både kronprinsessan Victoria och prins Daniel självklara gäster.

För två år sedan var även drottning Silvia och kungenofficiellt besök i Jordanien – ett kärt återseende för kungligheterna!

Drottning Ranias underbara hälsning till kronprins Hussein

Under fredagen fanns det ytterligare skäl att fira. Kronprins Hussein fyllde 30 år. Det uppmärksammade drottning Rania med ett vackert fotografi av sin son och hans hustru Rajwa.

Annons

På bilden är Rajwa höggravid och det unga kronprinsparet ser minst sagt lyckliga ut. Och drottningen kunde inte låta bli att uppmärksamma sitt framtida barnbarn i grattis-hälsningen:

"Grattis på födelsedagen min kära Hussein. Jag kan inte vänta på att se dig och Rajwa som föräldrar”, skrev hon under bilden.

Annons