Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovexperten ratar Chris O’Neills beteende mot drottning Silvia: ”Oförskämt”

29 jun, 2024, 13:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu möts Chris O’Neills beteende av kritik från hovexperten.
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Den 15 juni var det dags.

Drottningens firande – Madeleine på plats

En efterlängtad sådan – drottningen fyller år i december men bestämde sig alltså för att fira tillsammans med vänner och familj sex månader senare.

På plats var många kända ansikten. Mest uppmärksammad blev prinsessan Madeleine, som kort tid innan landade i Sverige tillsammans med sina tre barn.

Även Silvias omtalade och skandalomsusade brorson Patrick Sommerlath var på plats.

Chris O’Neill saknades på festen

Men någon som lyste med sin frånvaro var ingen mindre än Chris O’Neill.

Hann var nämligen inte ens på svensk mark, utan befann sig i USA under firandet. Enligt hovet berodde det på att han färdigställde det sista med flytten från Florida till Sverige.

Annons

Det är däremot ingenting som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tror på.

– Alla andra familjer var där, inklusive hans egen mamma Eva O’Neill var där. Och det är så här bara: ”Okej, din svärmor fyller 80 år och hon har stort kalas, dessutom är hon drottning av Sverige. Kanske jag skulle ta mig till Sverige och Stockholm och vara med på det här. Och slippa låta Madeleine sitta i Hovstallets bilar och åka in och ut själv på festerna”, säger han i en intervju med podcasten ”Monarkerna”.

Enligt Lindwall är det klandervärt att Chris valde att nobba drottningens firande. Han menar att det kan skapa ”onödiga spekulationer”.

– Jag skulle vilja höra hans förklaring till kungen och drottningen. Framförallt till drottningen, varför han inte kommer på hennes 80-årsfest. Eller fester rättare sagt. Det såg ju inte bra ut att han inte var där.

Kritiken mot Chris O’Neill: ”Ser illa ut”

Vad som räddar Chris en aning är det faktum att han aldrig tackade ja till prinstiteln. Enligt Lindwall hade det sett värre ut om en prins av Sverige vid namn Chris O’Neill nobbar drottningen av Sveriges 80-årsfest.

Annons

Nu besitter han ju ingen kunglig titel, men Lindwall tycker trots det att beslutet att inte resa till Sverige för att medverka var ”oförskämt”:

– Men om du frågar mig, ibland kan man bara känna att de borde ha bättre rådgivare. Någon borde ha sagt till Chris: ”Hej Chris, vet du vad? Jag tror att det är en jättebra idé om du bara pausar flytten och tar dig hem två dagar till Stockholm, är med på drottningens 80-årsfest, så kan du åka tillbaka igen”, säger Lindwall i podcasten och fortsätter:

– Och jag tänker såhär, alla andra gäster på festen, ingen kan väl ändå tro att det är så att han håller på med en flytt och det är därför han inte är på drottningens fest. Det är också lite ’rude’, jag tycker nästan det är lite oförskämt att inte dyka upp. Men det faktum att han ändå valde bort sin prinstitel gjorde ju faktiskt att han fick ganska mycket sympati och folk kunde tycka att det var rakryggat av honom ändå.

Annons