Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Silvia har förlåtit! Patrick Sommerlath tillbaka efter misstänkta sexköpet!

15 jun, 2024, 17:49 
Vendela Lönnqvist
Ola Axman/Svensk Damtidning
Här dyker Patrik Sommerlath upp – månader efter anklagelserna!
Annons

I höstas försvann han från rampljuset efter att i pressen blivit omtalad som "kungavännen" som anklagats för sexköp.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Anklagades för sexköp

Vid tiden nekade Patrick Sommerlath anklagelserna, och valde att tala ut till Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall:

– Jag har samarbetat med polisen hela vägen. Jag var övertygad om att de skulle avfärda mig som sexförbrytare. 1: för att jag inte begått brottet och 2: för att det därmed inte finns någon bevisning som kan styrka det, säger Patrick i intervjun.

Annons

Dyker upp till Silvias 80-årfest

Men nu syns Silvias brorsson igen – och dyker upp finklädd till Stockholms slott för att fira drottningens 80-årsdag.

Patrik har under åren haft en nära relation till drottning Silvia, och beskrivit henne som en extramamma. Som 16-åring kom han till Sverige och fick genast stöd av kungafamiljen.

Han kom även snabbt nära kusinerna Victoria, Carl Philip och Madeleine på Drottningholm – så pass att han fick äran att bli gudfar år prinsessan Leonore.

Annons