Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kungafamiljen anländer till slottet – se exklusiva bilderna här!

15 jun, 2024, 16:13 
Vendela Lönnqvist
Svensk Damtidning/ Carolina Byrmo
Nu anländer våra kungligheter till den stora festen!
Annons

Ikväll vankas fest på slottet!

Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefråganBrand logo
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefrågan

Drottning Silvia firar sin 80-årsdag

Den 23 december förra året fyllde drottning Silvia 80 år. Det är inte förrän nu, sex månader senare, som hon väljer att fira den stora milstolpen.

Och det gör hon med dunder och brak – 300 gäster har bjudits in Stockholms slott för att fira den svenska drottningen. Några som anlände till huvudstaden redan imorse var norska kung Harald och drottning Sonja, som tog flyget men kommer bo på det norska kungaskeppet som lagt ankare vid hamnen.

Annons

Någon som också medverkar under kvällens firande är prinsessan Madeleine, som under torsdagen landade på svensk mark med sina tre barn. Vilken glädje för drottningen!

Svensk Damtidning på plats under drottningens firande

Omkring halv åtta ikväll kommer det stora födelsedagsfirandet dra igång. Svensk Damtidning är på plats för att bevaka de anländande gästerna, och en av de som ankom tidigt till slottet är prinsessan Benedikte!

Kungen och drottningen på väg!
Svensk Damtidning

Och nu äntligen får vi bevittna våra egna kungligheter när de kommer fram till slottet, i allra högsta grad uppklädda till tårna.

Annons

Kungligheterna ankommer till festen

Den stora festen har så gott hovet kunnat hållits hemlig, bekräftar källor till Svensk Damtidning.

Här anländer Madeleine ensam!Ola Axman/Svensk Damtidning

Men under fredagen kunde hovets informationschef Margareta Thorgren bekräfta för Svensk Dam att uppgifterna vi fått om festen stämde mycket väl:

– Drottningen firar sin födelsedag med en privat sommarfest nu, ett halvår i efterskott. Men kungafamiljen har som sagt valt att hålla firandet helt privat.

Annons