Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovet bekräftar misstankarna om prinsessan Madeleine – dystra beskedet

28 jun, 2024, 11:00 
Här är orden om prinsessan Madeleine.
Annons

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, och barnen har officiellt flyttat till Stockholm. Här väntade den topprenoverade lägenheten i Hovstallet, och alla Madeleines nära och kära.

Ja, flytten var efterlängtad och nu börjar ett nytt liv tvärs över Atlanten. Men det har också funnits en hel del frågetecken kring prinsessans framtid, som nu delvis rätas ut av hovet.

Så mycket apanage får prinsessan MadeleineBrand logo
Så mycket apanage får prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine hemma i Sverige igen

Eftersom Madeleine bott utomlands i över tio år har vi inte sett henne lika mycket som de andra kungligheterna. Hon har inte legat på latsidan, utan arbetar på flitigt med World Childhood Foundation och annat som inte syns utåt.

Annons

Dessutom har hon varit duktig på att ta på sig prinsess-uppdrag borta i staterna när det går. Till exempel firade ju Madeleine och döttrarna advent med Svenska kyrkan i Florida!

Men nu är ju Madeleine tillbaka på svensk mark, och många har undrat: hur blir det med officiella uppdragen nu? Kommer Madeleine ta ett kliv fram?

Nja, man bör inte hoppas på för mycket.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia
Madeleine är hemma!Jonas Ekströmer/TT
Annons

Hovets besked om prinsessan Madeleines framtid

Hovet har nämligen uppdaterat Madeleines flik på sin officiella hemsida. Såhär löd delar av texten tidigare:

"Med anledning av sitt utlandsboende är Prinsessans offentliga program begränsat. När möjlighet ges närvarar Prinsessan Madeleine vid större högtider inom det Kungl. Huset i Sverige samt vid andra program enligt H.M. Konungens bestämmande."

Exakt när texten ändrades är oklart. Men i den nya texten står det inte längre att hon är bosatt i USA, som det gjorde förut. Orden om att Madeleines program är begränsat, står dock kvar:

Annons

"H.K.H. Prinsessan Madeleines officiella program är begränsat. Prinsessan är engagerad i ett antal stiftelser och utför därutöver uppdrag enligt H.M. Konungens bestämmande.

Prinsessan Madeleine medverkar vid större högtider inom det Kungl. Huset samt vid andra program enligt H.M. Konungens bestämmande."

Ja, ska man tro de orden verkar det inte som att Madeleine kommer göra någon storslagen kunglig comeback – precis som man kan ha anat. Madeleine har ju inte alls samma ansvar som till exempel Victoria, med tanke på hur olika deras roller i kungafamiljen är.

Foto: TT

Annons